Tarolt az iPhone 7 az idei első negyedévben

A Strategy Analytics adatai szerint 2017 első negyedévében az iPhone 7 volt a legnagyobb számban eladott okostelefon. Az Apple ugyan nem szokta típusra bontva közzé tenni eladási statisztikáit, de a Strategy Analytics becslései szerint az iPhone 7 az ebben az időszakban eladott okostelefonok 6,1%-át, az iPhone 7 Plus pedig 4,9%-át tette ki.

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy az első negyedév során 21,5 millió iPhone 7 kelt el, de a költségesebb iPhone 7 Plus sem maradt el sokkal: 17,4 milliót adott el belőle az Apple. Ez azt jelenti, hogy a három hónap során eladott 50,7 millió iPhone készülék közül csak alig több mint 10 millió volt régebbi típusú. Az elemzés szerint világszinten összesen 353,3 millió okostelefon került értékesítésre az első negyedév alatt, ami enyhe növekedést jelent a tavalyi 333,1 millióhoz képest.

Az első két helyen tehát az Apple legújabb modelljei díszelegnek. A nyugati országok számára azonban nem is ez jelentheti a legnagyobb meglepetést, hanem sokkal inkább a lista harmadik helyezettje. Az Oppo R9s a Samsung elé tornázta magát, ugyanis a negyedév alatt eladott okostelefonok 2,5%-áért felelt.

“2017 első negyedévében az OPPO R9s 8,9 milliós számban kelt el, kiérdemelve a harmadik helyet. Ezzel világszerte 3%-os piaci részesedést vívott ki magának” – tette hozzá Neil Mawston, a Strategy Analytics ügyvezető igazgatója. “A nyugaton kevesen ismerik ugyan az OPPO-t, de Kínában nagyon népszerű, és Indiában is rohamosan terjed. Az R9s az OPPO csúcsmodellje: támogatja a 4G-t, ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik és két SIM kártyát is helyezhetünk bele.”

Az Oppo sikere mögött részben a Samsung balszerencséje is állhat. A koreai cég ugyanis még nem heverte ki a Galaxy Note 7 okozta esést az eladási számaiban, csúcsmodellje, a Galaxy S8 pedig már a mostani negyedévben került forgalomba.

Néhány elemző nagyon bizakodó az iPhone 8 befolyását illetően. Van, aki azt sem tartja kizártnak, hogy az eladott iPhone készülékek száma jövőre akár 20%-kal is megugorhat, mivel óriási az igény a vadiúj technológiára és a megújult külsőre.

Ha ez önmagában még nem is hangzik elrugaszkodottnak, sajnos azt is figyelembe kell venni, hogy a gyártási folyamat talán még egy modell esetén sem alakult ilyen nehézkesen, és kérdéses, mekkora darabszámban lesz kezdetben elérhető a telefon. Vásárlói igény ide vagy oda, az Apple csak annyi iPhone 8-at tud eladni idén, amennyit a készlet megenged.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!