Takarékosabb is lehetne az iPhone X

Az iPhone X OLED kijelzője kiváló lehet akkumulátor-üzemidő spórolásra.

Az AppleInsider javaslata szerint ha bekapcsolod az Intelligens invertálást (Beállítások→ Általános→ Kisegítő lehetőségek→ Kijelzőbeállítások→ Színinvertálás→ Intelligens invertálás), a szürkeárnyalatos képernyőt (Beállítások→ Általános→ Kisegítő lehetőségek→ Kijelzőbeállítások→ Színszűrők→ Szürkeárnyalatok), egyszínű fekete hátteret állítasz be (Beállítások→ Háttérkép→ Álló→ Egyszerű fekete) és bekapcsolod az Alacsony töltöttségű módot (Beállítások→ Akkumulátor→ Alacsony töltöttségű mód), akkor sokkal tovább fogja bírni iPhone X-ed akkumulátora.

A különbség egészen óriási tud így lenni. 3 órán keresztül jelenítették meg a Reddit főoldalán Safariban és ezen idő alatt a telefon 28 százalékra merült. A fenti módosításokkal (Alacsony töltöttségű mód nélkül) mindössze 85%-ra csökkent az akkumulátor töltöttsége 3 óra alatt.

Ez az OLED kijelző sajátossága miatt van, ugyanis az OLED esetén a fekete pixelek tényleg feketék: nem fogyasztanak energiát, nem világítanak.

Safariban a főképernyő háttere nem számított, de az AppleInsider azt is tesztelte. 3 óra alatt a főképernyő színes háttérrel 61 százalékra húzta le az aksit, míg fekete háttérrel csak 77-re. 16%-ot számít csak az, ha egyszínű a háttered.

A szürkeárnyalat pedig azért segít, mert OLED kijelzőknél a legtöbb energiát a fehér, majd a kék fény fogyasztja és a színeket így ki lehet iktatni a képletből.

Ezek a trükkök LCD kijelzőknél nem voltak lehetségesek, de OLED-del már lehet játszadozni.

A szürkeárnyalat és a színinvertálás persze megváltoztatja a telefon használatát és sok alkalmazás csúnyább is lesz, de rengeteget spórolhatsz segítségükkel, amikor messze vagy egy töltőtől.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!