Szülinapi ajándékot kapott Siri

Az Apple tegnap, Siri 6. születésnapján megszerezte az Init.ai nevű vállalkozás embereit, hogy segítsenek a személyi asszisztens tökéletesítésében.

Az Init.ai megszerzését a TechCruncs vette észre és úgy néz ki, hogy igen izgalmas vállalkozást talált ismét az Apple.

Az Init.ai egy chat alapú személyi asszisztensen dolgozott, mely nyelvfeldolgozáson és gépi tanuláson keresztül okosodott.

Az Apple nem vásárolta fel a vállalkozást, ezúttal más módon szerezték meg a tehetségeket: a cég alkalmazottait kaparintották meg.

Így az Init.ai szabadalmai és jelenlegi szolgáltatásai maradnak a nevükön, az Apple pedig megkapja az embereket, akik dolgozhatnak Siri fejlesztésén.

Az Init.ai így írt a bekebeleződésről:

A mai nap izgalmas csapatunk számára. Az Init.ai egy olyan projekthez csatlakozik, ami megszámlálhatatlan emberéletet érint világszerte. Nagyon izgatottak vagyunk az ezzel kapcsolatos új lehetőségek miatt.

Ez azt jelenti, hogy az Init.ai szolgáltatása 2017 december 16-án leáll. Megpróbáljuk az átállást a lehető legproblémamentesebben megoldani, de nem tudjuk folytatni az Init.ai működtetését.

Egyelőre még nem teljesen tiszta, hogy hány dolgozót vett át az Apple összesen, de nem lehet túl sok, mert az Init.ai-nak összesen volt 6 alkalmazottja.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!