Szétszedték az új MacBookokat

Az iFixit csapata nem csak az új iMac-et csavarozta szét.

Múlt héten már beszámoltunk az iFixit iMac szétszedéséről, de a csapat nem csak az új asztali gép belsejébe kukkantott bele.

12 colos MacBook – darabokban

Az igazán érdekes változás az új MacBook kapcsán történt, az Apple ugyanis átállt a második generációs pillangómechanikára. Az első pillangómechanikával felszerelt MacBook a 2015-ös feltámasztott MacBook volt. A kezdeti panaszok alapján az Apple átgondolta a billentyűzetet és tavaly ősszel a MacBook Pro-nál már egy második generációs változatot mutattak be a pillangómechanikából. Ez került most be a kisebb testvérbe is.

Ez a második generációs pillangómechanika azonban nem pont ugyanolyan, mint a tavalyi MacBook Pro-knál, az iFixit szerint az Apple erősített a kialakításon, hogy ellenállóbb legyen. Ezeket a módosításokat természetesen az idei MacBook Pro-k is megkapták.

A 13 colos Touch Barral felszerelt MacBook Pro – darabokban

A szerelhetőségen nem javított az Apple a hordozható gépeknél, az iFixit továbbra is 1 pontot ad a 10-ből a laptopoknak, mert a processzor, a RAM és a flash tároló nem cserélhető, ráadásul szétszereléskor a Touch Bar jó eséllyel megsérül a MacBook Pro-n.

1 hozzászólás
TM@ci
2017. 06. 12. @ 14:21
TM@ci képe

Többet nem veszek olyam Mac-et, melyben a RAM nem cserélhető.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!