Saját kijelzőn dolgozik az Apple

Úgy néz ki, hogy az Apple komolyan úgy gondolja, hogy a jövő kijelzője MicroLED lesz és saját változatot készítenek.

Mark Gurman a Bloomberg News-nál kiadott egy jelentést, melyben arról ír, hogy az Apple saját MicroLED kijelzőn dolgozik a Kalifornia államban található Santa Clara városában.

Ha lehet hinni Gurman forrásainak az Apple a Samsung OLED kijelzőjét cserélné le jövőbeli eszközeiben.

Anonimitását kérő forrás szerint a technológiai óriás jelentős befektetéseket tett a következő generációs MicroLED kijelzők fejlesztésébe. A MicroLED kijelzők másfajta fénykibocsátó részeket használnak, mint a jelenlegi OLED kijelzők és ha minden igaz a jövő eszközeit vékonyabbá, fényesebbé és kevésbé energia-éhessé tehetik.

Az Apple jelenleg még az OLED kijelzők elterjesztésén van, de pár év múlva, amikor már minden Apple cucc OLED-es lesz, meg fog jelenni az első microLED kijelzős Apple Watch és kezdődik előről a móka.

Ez majdnem biztosra vehető, hiszen az első MicroLED-del kapcsolatos hírek azt írták, hogy az Apple az Apple Watch-ba tervezi első körben az új technológiát, ahogy azt az OLED-del is tették 2015-ben.

Hosszú út lesz ez és valószínűleg mire a MicroLED technológia beszivárog a Mac-ekbe, már lesz egy még jobb kijelző megoldás.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!