Songbird Macen

[TUAW] Hamarosan (talán már a héten) megjelenhet a Firefox-ra épülő Songbird névre hallgató, nyílt forráskódú zene lejátszó szoftver. A lejátszó kifejezetten a weboldalakon elérhető digitális zenék kezelésére lett kifejlesztve. A szoftver tulajdonképpen nem más, mint a Firefox átalakított változata.

Link: http://www.songbirdnest.com/node/487
11 hozzászólás
747
2006. 06. 07. @ 14:31

miert vannak duplan a minimize, close, maximize gombok, mifele balfasz UI design ez? es miert kellett lenyulni az iTunes GUIjat? maskepp nem megy?

Matrixfan
2006. 06. 07. @ 14:57
Matrixfan képe

Nem baj, legyen csaik ilyen is. A sokszínûség sosem árt. Szerintem csak rádobták a windows-os skint sietségükben és azért vannak duplán a gombok.

rhapsodhy
2006. 06. 07. @ 19:14
rhapsodhy képe

747: azert van duplan, mert az OSX fos ebbol a szempontbol. Ugyanis Windozon, linuxon ugy latszik, le lehet tiltani az ablakkezelo keretet egy adott ablakra. OSX gondolom mashogy filozofal ezekrol a dolgokrol, es mivel multiplatform lett ez megirva, hat minek kene OSX-re kulon verziot karbantartani(mondjuk, szerintem egy par soros peccsel megoldhato lenne a program sajat gombjainak eltavolitasa, de nem igazan ertek a XULhoz.)

uTomi
2006. 06. 07. @ 20:51
uTomi képe

rhapshody: érdekes de más multiplatform dolgokon ezt megoldották: mondjuk lásd Azureus, Firefox, Thunderbird.
Viszont neked nincs is maced nem?
Akkor honnan tudod milyen az OSX ablak kezelõje.

rhapsodhy
2006. 06. 07. @ 23:50
rhapsodhy képe

RedStorm: Attól még tudhatom, mondjuk nem tapasztalatból? Egyébként használtam már Macet, és nem meggyõzõdésbõl szidom az OSX-et, mint ahogy sok Maces teszi azt minden más OS-sel.

De: Épp azt pofázom, hogy egyszerû megoldani a program saját fejlécének eltüntetését.
Egyébként meg a Songbirdöt ne hasonlítsd az Azureushoz, mert a kettõnek köze sincs egymáshoz.
A Songbird a Gecko engine-t használja az oldalak megjelenítésére, és a XUL multiplatform GUI toolkitet a felület elkészítésére, ami bizony sem Java, sem C, mégcsak nem is az Apple által preferált Obj-C, sõt, nem is C++, hanem kõkemény JavaScript, meg HTML.

Nézd csak meg jobban az általad említett programokat egyébként:
- Azureus: SWT lib, Java, lehetõség sincs hasonlóra.
- FF/TB: ezek is XUL-ra épülnek, de itt nem volt a célok között az eyecandy. Témázható, de a téma csak bõrt tesz az appra, nem módosítja annak lényegi mûködését.

És akkor a Songbird: távolról látszik, hogy sokat adtak a megjelenésre. Miért? Szerintem egyértelmû: multimédia, és ha a ilyen jellegû, akkor a buta felhasználó bizony hajlamos kinézet alapján dönteni. Nem az XP csúnya fejléce van rajta! Jé, de ötletes, ez kell nekem!
Az OSX ablakkezelõje más, mint a Windózé(mert az ablak, alkalmazás felfogása is teljesen más), és emiatt nem lehet eltüntetni a keretet, tehát kap +1 fejlécet. Ennyi az egész.
De lehet, hogy ez csak a Preview verzió teszi, és még dolgoznak rajta a fejlesztõk?

Virag Tamas
2006. 06. 08. @ 02:53

...el kell hogy keseritselek, el lehet. Hack nelkul, ablakkezelo tudja korrektul.

747
2006. 06. 08. @ 03:12

"Az OSX ablakkezelõje más, mint a Windózé(mert az ablak, alkalmazás felfogása is teljesen más), és emiatt nem lehet eltüntetni a keretet, tehát kap +1 fejlécet."

ez egy emeletes baromsag. minden buheralas nelkul el lehet tuntetni, csak tudni kell programozni.

csordi
2006. 06. 08. @ 03:12
csordi képe

Mirõl beszéltek ? :) Szerintem egy screenshotot látunk a fickó desktopján és azok ott a képnézegetõ ablak gombjai. Ott a hosszú gomb is az egyszerû és az összetett mód váltásához. Vagy nem?

t-moo
2006. 06. 08. @ 12:55
t-moo képe

Szerintem nem Preview. A Dockon nem fut a képnézegetõ, a SongBirddel ellentétben... :)

csordi
2006. 06. 08. @ 14:16
csordi képe

Igen, azt én is láttam, viszont csak Prewiev-ban lehet nézegetni képet OSX alatt? Annyi ismeretlen program fut ott, nem lehet az egyik egy képnézegetõ? Csak azért mert egyszerûen nem hiszem el, hogy ilyen béna módon oldanák meg.

rhapsodhy
2006. 06. 09. @ 00:48
rhapsodhy képe

747: ez esetben, fogjuk a Previewra(marmint, hogy verzio, es nem a program). Sry a hulyesegert.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!