Siri az esetek felében jól válaszol

Egy felmérésen Siri a kérdések 52,3%-ára helyes választ adott. Örülhetünk egy ilyen eredménynek?

Múlt héten a Loup Ventures-től Gene Munster letesztelte a legnépszerűbb személyi asszisztenseket okoshangszórókon. Sajnos a HomePod felhasználói felületét adó Siri elvérzett a konkurenciával összehasonlítva.

Siri megértette ugyan a feltett kérdések 99,4%-át, de csak 52,3%-ra tudott helyesen válaszolni.

Ezzel szemben a Google Home 81%-ra felelt helyesen, az Amazon Alexa 64%-ban, de még a Microsoft Cortana is 57%-ot hozott össze.

Ha az összesített átlagot szétszedjük, egy kicsit árnyaltabb a kép. Siri ugyanis közeli helyek és vásárlással kapcsolatos kérdések esetén beelőzte Alexát és Cortanát, igaz a Google Asszisztens ezekben a kategóriákban is nyert.

Az Apple úgy tervezte a HomePodot, hogy ne tudjon navigálni, naptárat módosítani, emaileket menedzselni, weben keresni vagy telefonhívást indítani. Ezeket a kéréseket egyszerűen elutasítja. Mivel ez egy tervezői döntés volt az Apple részéről, nem lehet hibáztatni Sirit, hogy nem képes ezekre. A HomePodon futó Siri által azonnal elutasított kérdések kivétele után a személyi asszisztens sikeressége máris 67%-ra ugrott.

Ezen kategóriák nélkül a HomePodon futó Siri leelőzné az Alexát (67%) és Cortanát is (57%), igaz a Google 81%-kal továbbra is vezetne.

Munster összességében bizakodóan zárta tesztjét, mivel úgy véli, hogy az Apple idővel el fogja távolítani a korlátozásokat és ezzel hosszútávon sokkal okosabbá válik majd a HomePod.

Ezt persze nem tudhatjuk biztosra, de azért remélhetőleg így tesz az Apple.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!