Silk Labs: az újabb Apple vásárlás

A The Informationnak köszönhetően a hét elején kiderült, hogy az Apple felvásárolt egy újabb kis céget, aminek szakterülete a mesterséges intelligencia.

A Silk Labs olyan MI megoldásokon dolgozott az Apple felvásárlása előtt, amik elég egyszerűek ahhoz, hogy kamerákon és hangszórókon is el tudjanak futni.

A cégnek csak egy tucat alkalmazottja van, szóval tényleg egy startupról van szó. Oldalukon azt hirdették, hogy “következő generációs vizuális és hangalapú intelligenciát ötvöznék az internetes kütyükben az iparág legjobb kép- és hangfelismerésével”.

A Silk Labs azt állította, hogy arc-, ember-, hang- és objektumfelismerő technológiáik a biztonságos otthonok, eladási elemzések, csomagkövetések, digitális mérések, hozzáférés vezérlések, parkolóházak megfigyelése és épületfelügyelettel kapcsolatos célok javítására is kiválóak.

A startup korábban bloggal is rendelkezett, ahol beszámoltak legújabb fejlesztéseikről, valamint Twitterük is volt, de ezeket az utóbbi időben már nem frissítették.

Ami fenn maradt honlapjukon, abból látszik, hogy a mesterséges intelligenciához ők is adatvédelmi oldalról állnak hozzá, az Apple-höz hasonlóan. Az egyező filozófia valószínűleg sokat tett ahhoz, hogy az Apple felfigyelt az aprócska cégre.

Eddig egy kézzel fogható terméket állított elő a Silk Labs, a Sense-t, amit Kickstarteren indítottak 3 éve. Az egy okos otthonokba való központi rendszer volt, mely lehetővé tette az okos eszközök egyszerre történő vezérlését.

A Silk Labs-ot Andreas Gal, Chris Jones és Michael Vines alapította. Közülük Gal volt a nagyágyú, mert ő korábban a Mozilla-nál volt CTO (Chief Technology Officer - műszaki vezérigazgató).

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!