Samsung Galaxy S9 vs iPhone X: jobb kijelző és kamera, rosszabb teljesítmény és arcfelismerés

Az első összehasonlítások alapján a Samsung Galaxy S9 egy nagyjából használható telefonnak tűnik.

A DisplayMate kijelzőtesztje alapján a Samsung legújabb okostelefonja, a Galaxy S9 rendelkezik a piacon a legjobb kijelzővel.

A DisplayMate laboratóriumi tesztjein egyedül a Galaxy S9 ért el eddig csak zöld értékelést, ezzel lesöpört a telefon mindenkit az asztalról.

A részletes laboratóriumi tesztjeink és méréseink alapján a Galaxy S9 egy impresszív kijelzővel rendelkezik, ami sok új rekordot állít fel, ezzel megszerezve a DisplayMate Legjobban teljesítő Okostelefon Kijelző díját és megkapva a legmagasabb, A+ értékelésünket.

Legmagasabb abszolút színhelyesség (0,7 JNCD), legmagasabb fényerő, legnagyobb natív színtartomány, legalacsonyabb tükröződési mutató (4,4%), legmagasabb kontrasztarány… ezekben a kategóriákban mind veri a Samsung Galaxy S9 az iPhone X-et.

A DisplayMate-et lenyűgözte a Samsung és arra a következtetésre jutottak, hogy a következő 3-5 év az OLED kijelzőké.

A kamera tekintetében is elverték az Apple-t. A Samsung új telefonja ugyanis a DxO tesztjén 99 pontot szerzett, ami több, mint az iPhone X 97-je.

A Samsung Galaxy S9 Plus a kamera szempontjából nélkülözi a valódi gyengeségeket. Az állókép és videó módokban is jól teljesít, következetesen jó képminőséget biztosítva bármilyen fényviszony és készítési szituáció mellett. Ezzel megszerezte a DxOMark eddigi legmagasabb mobil értékelését. Ha ehhez még hozzáadjuk az egyik legjobb nagyítást és az elmosás effekt szimulációját, a Galaxy S9 Plus egy nehezen figyelmen kívül hagyható lehetőséggé válik a fotózi szerető okostelefon használók számára. A Galaxy S9 Plus-szal a Samsung beállította a ritmust 2018-ra. Meglátjuk, hogy a konkurencia képes lesz-e követni.

Annak ellenére, hogy az új Samsung zászlóshajó hátulján ugyanúgy 2 darab 12 megapixeles kamera található, mint az iPhone X-en, a koreai telefon jobb képeket tud készíteni. Emögött az is állhat, hogy a Samsung telefonja képes a rekeszt módosítani fényviszonyhoz illően.

A DxO a telefon megkoronázása mellett néhány aggasztó megjegyzést is tett, melyekben azt említik, hogy nagy kontrasztú éleknél lila foltok jelenhetnek meg, valamint fénygyűrűk is bezavarhatnak az elkészült képeken.

Hiába a jobb kamera és a jobb kijelző, az Apple csipjeit nem lehet elverni. Az AnandTech letesztelte a Samsung Galaxy S9 mindkét változatát, mivel egyes modellekben Exynos 9810, másokban pedig Snapdragon 845 található és összehasonlították az iPhone X-ben található A11-gyel.

Az, hogy az Apple új processzora elveri a Qualcomm új csipjét egyáltalán nem meglepő, azonban ahogy az a fenti 1 magos GeekBench értékekből látszik, az Apple A10-ese, ami az iPhone 7-ben debütált is elveri a Samsung Galaxy S9 mindkét variánsát. Ez már kicsit kínos.

Több tesztben persze a Samsung telefonjai leelőzték az iPhone 7-et, de a legtöbb során a dobogón továbbra is az iPhone X maradt. Az AnandTech szerint egyértelmű, hogy a Samsung nem képes utolérni az Apple telefonjainak teljesítményét.

A CNET az arcfelismerésre tért ki a Samsung Galaxy S9 vizsgálatakor, hiszen az iPhone X tavaly a Face ID-vel mutatott nagyot.

A Galaxy S8 sima 2 dimenziós arcfelismerést használt, amit fényképekkel is át lehetett verni. Ehhez képest a Galaxy S9 2 dimenziós arcfelismerést használ, amit állítólag kevésbé egyszerűen lehet átverni. A Samsung ugyanis inkább az íriszérzékelőn módosított, például úgy hogy nagyobb távolságból képes legyen meghatározni az írisz mintáit.

Ezek ellenére a Samsung Galaxy S9 közel sem olyan biztonságos, mint az iPhone X és a benne található Face ID.

Szóval ez a cikk alapján 2:2 a Samsung és az Apple között a verseny állása. Valószínűleg mindkettő ki tudja szolgálni a legtöbb felhasználó legtöbb igényét és manapság már a felhasználók vagy ár vagy ökoszisztéma alapján választanak telefont. Van még értelme ezek alapján a másik nyakának ugrani?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!