rOS lehet az Apple következő operációs rendszere?

Úgy néz ki, hogy az Apple még egy termékkategóriában meg akarja változtatni az életünket.

A Mac-eken macOS, az iPhone-okon, iPod touch-okon és iPadeken iOS, az Apple Watch-on watchOS, az Apple TV-n pedig tvOS fut. A Bloomberg újságírója, Mark Gurman úgy hiszi, hogy már úton van a következő nagy dobás, mely operációs rendszere “rOS” lesz.

Ez a nagy dobás pedig egy kiterjesztett valóságot használó fejszett/szemüveg lenne, mely saját kijelzővel, csippel és rajta futó operációs rendszerrel működne, ahogy azt már az Apple kiegészítőitől megszokhattuk.

Ha Gurman értesülései helyesek, a termék 2019-re fog elkészülni és az Apple 2020-ban teszi majd a boltok polcaira. Ez még gyorsulhat addig, mert a fejlesztés állítólag nagyon agresszív ütemben halad.

Az rOS operációs rendszerben az r a realitásra (reality) utal, hiszen a szemüveg a valóság képét alakítaná át a felhasználó számára.

Az új operációs rendszer beviteli módja még tesztelés alatt áll, az Apple állítólag érintőkijelzővel, Sirivel és fejgesztusokkal is kísérletezik jelenleg.

A szemüvegen dolgozó csapat HTC Vive fejszetteket használ és egy Oculus Gear VR szerű fejszettbe épített iPhone kijelzővel tesztelnek.

A projekt kódneve “T288” és a készítő csapata áll az idén bemutatott ARKit mögött is.

Te vennél Apple szemüveget, ha az Apple belevágna ebbe az iparba?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!