Részlegesen kiszivárgott az iOS 9 forráskódja

Az Apple-nél valamit nagyon elszúrtak, mert az iOS 9 forráskódjának egy része kiszivárgott.

A Motherboard és a Redmond Pie is beszámolt róla, hogy a pár hónapja rövid időre Redditen feltűnt iOS 9 forrásrészlet felkerült a GitHubra.

A kódrészlet a rendszer iBoot részéből származik. Az iBoot felel az iOS biztonságos indításáért, így minden benne rejlő kód fontos lehet.

A GitHubon lévő kódrészlet önmagában nem lefordítható, mert hiányoznak hozzá fájlok, de biztonsági szakértők szerint ennyi alapján is lehet sebezhetőségeket keresni az Apple mérnökeinek munkájában. Ráadásul mivel az iBoot a rendszernek egy olyan része, amit ritkábban bolygat az Apple, az is lehet, hogy még az iOS 11-re is használható hibákat fedeznek majd fel benne.

A kiszivárgott kóddal sok különféle módon vissza lehet élni, ezek közül még a jobbik eset lenne, ha csak egy jailbreakre valót találnának.

Egyelőre még nem tudni, hogy mi lesz az eredménye ennek a fiaskónak, de az biztos, hogy az Apple-nél sokaknak felment a vérnyomása a hír hallatán.

2 hozzászólás
A hun
2018. 02. 08. @ 11:08
A hun képe

...felment a vérnyomásuk?...

- amúgy is mindenkinek van kedvezményes iWatch -a, ami, ha kell mentőt hív, ha kell, szívmasszázst alkalmaz

PS: ...nehogy má' elinduljon az "orravére"...
- az max. csak akkor fordulhat elő, ha egy elégedetlen vásárló orron törli őket

Szerintem már mindenki immunis lett az ehhez hasonló biztonsági hibával kapcsolatos hírre. Úgy kell élni, hogy mindig figyel a nagytestvér, de ezt eddig is tudtuk, csak azt hittük, hogy nem, pedig DE!

Appleboy
2018. 02. 08. @ 17:16
Appleboy képe

Hát.... ezek a dolgok megesnek mindenfelé :-D néha.....

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!