Regaind: az Apple legújabb vásárlása

Az Apple ismét vásárolt, ezúttal egy francia mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalkozást, akik az arcfelismerésre és arcelemzésre specializálódtak.

Az Apple már megerősítette a TechCrunch-nak a felvásárlást a szokásos szöveggel:

Az Apple időről-időre vásárol kisebb technológiai vállalatokat, és általában nem vitatjuk meg ezek miértjét, vagy a terveinket velük.

A Regaind technológiái lehetővé teszik, hogy a mesterséges intelligencia eldöntse, melyik fotó milyen szituációban a legjobb választás. Így például nem csak a motorcsónakot ábrázoló fotókra kereshetünk vele, hanem a legjobb plakáthoz való motorcsónakos képre.

Emellett a Regaind elemzi a képek minőségét és beállításait és ez alapján képes retusálni, élességet, expozíciót, színeket és egyéb attribútumokat állítani a képeken.

Már ez is elég menőn hangzik, de a vállalkozás API-ja arcfelismerést is végez, ami alapján megtippeli a nemet, kort és a személy hangulatát is.

Az iPhone X után egyértelműen látszik, hogy az arcfelismerés és a mimika elemzés fontos az Apple számára és a jövőben is fognak vele foglalkozni.

A Regaind technológiái segíthetnek az Apple-nek jobb fotómenedzsment elérésében eszközeiken.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!