Olcsóbb MacBook Air?

A hétvége legjobb Apple híre az, hogy állítólag az Apple egy olcsóbb laptopon dolgozik.

A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo azt olvasta ki a tealevelekből, hogy az elemzőknek 3 termék miatt lesz érdemes figyelnie az Apple-re 2018-ban. Az egyik a már sokszor emlegetett 6,1 colos LCD kijelzős iPhone, az új AirPods-ok és egy elérhető árú MacBook Air. Ezek közül az utolsó hangzik igazán szaftos pletykának.

Arra számítunk, hogy az Apple (Egyesült Államok) 2018 második negyedévében egy alacsonyabb árcímkével ellátott MacBook Airt fog piacra dobni. Úgy számítjuk, hogy 2018-ban 10-15%-kal nőni fognak a MacBook eladások (a notebook iparágban jósolt 0-5% közti csökkenéshez képest) a 2017-es 15,5-16 millió darabot követően. A Quanta, Radiant, Catcher és az SZS jól jár majd a megnövekedett rendelések eredményeképp és az SZS emellett a nagyobb piaci részesedésnek és megnövekedett átlagos eladási árnak is örülhet majd.

Kuo sajnos nem részletezett többet az olcsóbb MacBook Airről, valószínűleg ezért is döntöttek úgy a hírportálok, hogy a fenti semmitmondó idézetet illesztik be tőle beszámolóikba. Ezt a galádságot mondjuk én is elkövetettem, de hát valamiről írni is kell.

Egy biztos: az Apple-nek nem kéne sokat dolgoznia a MacBook Airen, hiszen gyakorlatilag 3 éve nem frissítették a számítógépet, annak ellenére, hogy valaha a legjobban fogyó hordozható gépük volt a vékonyka laptop.

Szerinted mire számíthatunk az Apple-től? Mi lesz ez az “olcsóbb MacBook Air”?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!