Nyomd hosszan! 10 hasznos Safari tipp iOS-re

Az iOS évről évre egyre több funkcióval rendelkezik és bár az átlagos kijelzőméret is nő, az Apple sokszor kénytelen 3D Touch vagy hosszú érintés gesztus mögé rejteni az újdonságokat.

A Safari szinte minden gombja csinál valamit, ha hosszan nyomod, nézzük is meg, hogy miket érhetünk el az Apple kedvenc mobil böngészőjének nyomkodásával!

Ha hosszan nyomod a Vissza/Előre gombokat, az adott fül történelmében mehetsz vissza vagy előre. Így ha eltévedsz a Wikipédia csodái közt, könnyen visszaugorhatsz a kiinduló cikkhez.

Ha hosszan nyomod a Könyvjelzők gombot, lehetőséged nyílik gyorsan hozzáadni a weblapot a könyvjelzőidhez vagy az olvasási listádhoz.

Ezzel elkerülheted a megosztás menü megnyitását és spórolhatsz egy kis időt.

Ha hosszan nyomod a Fülek gombot, lehetőséged nyílik az összes fül bezárásra, a jelenlegi aktív fül bezárására és új privát vagy normál fület is nyithatsz.

Ezek is olyan funkciók, amiket máshogy is elérhetsz, de ez a módszer talán egy kicsit gyorsabb.

Most nézzünk be a Fülváltó felület alá, ha már a Fülek gombot megnéztük.

Itt a + gomb hosszan nyomásával elérheted a nemrégiben bezárt oldalaidat. Ez jól jöhet, ha valamit véletlenül vagy meggondolatlanul zártál be.

A + gomb melletti Kész gomb is készen áll a hosszú nyomásra. Ha hosszan nyomod, lehetőséged nyílik az összes nyitott fül bezárására.

Érdemes emlékezni rá, hogy a Safari egy böngésző, így weblapokon is van értelme a hosszú nyomásnak.

Ha egy linket hosszan nyomsz, akkor új fülön is megnyithatod, hozzáadhatod az olvasási listádhoz, másolhatod vagy meg is oszthatod.

Amennyiben a link egy iOS alkalmazásra mutat, akkor arra az alkalmazásra is tudsz ugrani így.

A web persze nem csak linkekből áll, képekből is egész sok van. Ha egy fotón nyomsz hosszan, új fülön is megnézheted, megoszthatod, elteheted későbbre az olvasási lista funkcióval, lementheted és másolhatod is.

Amikor épp nincs előtted egy weblap, a Safari a kedvenceidet mutatja. Ezekre is érdemes lehet hosszan nyomni, mert így törölheted vagy szerkesztheted őket.

Néhány weboldalnak van mobil változata, ami a böngészést hivatott egyszerűsíteni, de közben bizonyos funkciókat nehezebbé vagy lehetetlenné tesz.

Amennyiben az asztali változatra lenne szükséged, nyomd hosszan az Újratöltés gombot és a Safari már fel is ajánlja az asztali webhely kérelmezését.

Itt feltűnhet a tartalomblokkoló nélküli újratöltés opció is, ha van engedélyezett tartalomblokkolód.

A tartalomblokkolók hasznosak a weblapok takarítására, de erre kétségtelenül az Olvasó nézet a legalkalmasabb.

Ha az Olvasó gombját nyomod hosszan, a Safari 2 opciót ajánl fel. A felsőt választva a jövőben az adott oldal mindig Olvasó nézetben jön be, míg a másiknál minden oldal az Olvasót fogja használni.

Persze most még nem foglalkoztunk az egyéb varázstrükkökkel, mint például azzal, hogy ha 2 ujjal böksz egy linkre, azonnal új fülön nyílik meg vagy hogy a 3D Touch milyen lehetőségeket nyit meg.

Ezeket akkor fogjuk tárgyalni, ha lesz 3D Touch kompatibilis eszköz a szerkesztőségben.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!