Nem lesz több iTunes LP

Az Apple bejelentette, hogy több iTunes LP-t nem fogadnak a kiadóktól és zenészektől az iTunes Store-ba.

Az Apple megerősítette a The Verge-nek, hogy amint véget ér március, nem fogadnak majd több iTunes LP-t.

Ha esetleg elfelejtetted volna, hogy mi az iTunes LP, egy kis emlékeztető:

Az Apple 2009-ben az iTunes 9-cel együtt mutatta be az iTunes LP-t zenei albumokhoz és az iTunes Extras-t filmekhez. Ezen funkcióknak az volt a célja, hogy a DVD menük világát átemeljék a digitális tartalomfogyasztás világába.

A stúdiók és kiadók kattintható menüket készíthettek, ahol egyedi tartalmakat, videókat, képeket és hangokat helyezhettek el, így értékesebbé téve a felhasználók vásárlását.

Az iTunes LP és az iTunes Extras egy olyan világ számára készült, ahol még az emberek vásároltak egész albumokat és filmeket. Manapság azonban az Apple Music-nak köszönhetően bármikor kérésre elérhető a legtöbb zeneszám és a filmekhez is léteznek egyéb hasonló megoldások.

Vicces, hogy kevesebb mint 4 éve még arról írtunk, hogy az Apple elhozza ezeket a funkciókat mobil eszközeinkre és az Apple TV-re.

Az Apple a bejelentéshez hozzátette, hogy az iTunes LP-k egyelőre még újra letölthetőek maradnak és továbbra is működni fognak az iTunes-ban, de erről mind tudjuk, hogy csak idő kérdése, amíg változik. Talán majd egy új Apple Music alkalmazás hozza el az iTunes LP-k végét…

Te vásároltál valaha zenei albumot iTunes LP-vel vagy filmet iTunes Extras-zal az iTunes Store-ból?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!