Nem lesz több iPhone SE

Egy elemző szerint az Apple nem fog több belépő iPhone-t készíteni.

Az iPhone SE utoljára tavaly márciusban jelent meg és azóta csak tárhelyopcióiban frissült, így egyáltalán nem meglepőek az olyan hírek, hogy az Apple a termék megszüntetésén gondolkodik.

Ez szomorú, mert az iPhone SE a legjobb 4 colos készülékek között van, mely gyors és kompakt, valamint az ősszel megjelenő iOS 11 is fut majd rajta. És utána 2018-ban majd az iOS 12 is feltehetően. Azt követően azonban elkezd majd lassulni a készülék és úgy néz ki, hogy az Apple-nek nincsenek tervei az iPhone SE kedvelőinek megtartására.

Ez legalábbis az elismert kínai elemző, Pan Jiutang véleménye.

Jiutang szerint az Apple úgy véli, hogy egyszerűen nincs elég kereslet az iPhone SE-re, hogy megérje utódot fejleszteni neki, amikor a cég annyi más mindennel is elfoglalt. Jiutang a kis kijelzőt okolja, mivel a felhasználók mostanában a nagyobb kijelzős telefonok felé mozdultak el. Az átlagos kijelzőméret napjainkban az 5 col környékén mozog.

Az Apple tervei persze változhatnak még, de az iPhone SE mindig is egy ideiglenes megoldásnak tűnt. Az iPhone 6s és 7 bemutatása között jelent meg, de a 2012-es iPhone 5 külsejével.

A cél valószínűleg az volt, hogy az Apple átszoktassa az embereket a nagyobb kijelzőkre, de a vásárlók többsége inkább az alacsonyabb árcédula miatt választotta az iPhone SE-t.

A jövőben az Apple valószínűbb, hogy inkább csak az előző évi iPhone-okkal marad az árérzékenyebb szegmensekben. És itt a jövő 1-2 éves távlatot jelent, mert az Apple jelenleg még tervez az iPhone SE-vel, hiszen épp most nyitottak gyárat neki Indiában.

Te elszomorodnál, ha az Apple nem frissítené az iPhone SE-t?

3 hozzászólás
Titi
2017. 07. 19. @ 10:16
Titi képe

Kérdőjel a cím végére?

A hun
2017. 07. 19. @ 13:18
A hun képe

...pedig meg voltam róla győződve, hogy megérem még azt a napot, amikor a kezembe vehetem ezt a telefont egy olyan verziójában, aminek a hátulja is egy anyagból készül majd, éppen úgy, mint az eleje...

PS: ...nem kell üvegből lennie, ha nem megy, szüljék meg acélból, vagy fából, DE CSÍKOK ÉS DUDOROK NÉLKŰL...!
- ismétlem egy anyagból

walaki
2017. 07. 19. @ 14:35
walaki képe

hm, én mást olvastam: https://9to5mac.com/2017/07/19/iphone-se-august-iphone-8-october/
persze ez is csak pletyka/felvetés/vélemény, mint amire a cikk épül, de szerintem az Apple-ön kívül senki sem tudja biztosan...

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!