szerző: Nagy Konstantin | 2015 március 26. @ 17:31

Kicsi a frissítés, de erős

Az Apple nem verte nagy dobra, de az új MacBook Air már képes meghajtani egy 4K kijelzőt 60 Hz-en. Ez nem semmi! Az Apple honlapján csak azt állítja, hogy az új gép 2560 x 1600 pixeles felbontással rendelkező monitorokkal működik, de az Ars Technica tesztjei…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Nem elég a Motorola és a Samsung, most még Evelyn néni is perli az Apple-t

24 hozzászólás

A CBS  jelentette, hogy a 83 éves Evelyn Paswall beperelte az Apple-t, miután nekisétált a cég long islandi üzletben egy üvegfalnak.Az idős hölgy 75 000 dolláros kártérítést követel az orvosi költségei fedezésére, és további kártérítést a cég gondatlansága miatt okozott kárért, amivel a teljes követelt összeg 1 millió dollárra rúg. 

Paswall szerint teljesen megtévesztette az Apple Store üvegfala, aminek nekisétált mikor be akart térni az üzletbe. Úgy tűnik az ütközés súlyos lehetett, mert a hölgy eltörte az orrát. 

A felperes képviselője szerint „az Apple gondatlanul járt el, mivel a teljesen tiszta és átlátszó üvegfalra/ajtóra nem hívta fel megfelelően a vásárlók figyelmét”. 

Az Apple-nek több üvegfalú üzlete is van világszerte, és épp az ilyen esetek elkerülése miatt tavaly az összes hasonló üvegfalra és üvegajtóra figyelmeztető matricákat ragasztottak fel.

Paswall ügyvédje szerint ez az ügy szempontjából lényegtelen, mivel a figyelmeztetés nem volt megfelelő:

„Az ügyfelem – bár a 80-as éveiben jár – nagyon jól lát, mégsem vette észre ezeket a figyelmeztető matricákat.”

Ha április elsején hozzuk le, elhiszi bárki is, hogy ez nem vicc?

Ezt gondolták mások

Oldalak száma: 1
Juanito képe
Juanito
mondta:
#1 - 2012. március 27. @ 19:21

Aki egy cseppet is ismeri az amcsi helyzetet az ilyen és hasonló kártérítési perekben, az egyáltalán nem lepődik meg. Komolyabb összeggel fogadnék, hogy nagyon simán fogja megnyerni a néni. Itt nem maga tény a vicc, mert azzal még én is egyet értek, hanem az összeg. 75ezer dolcsiból itthon kb. "totális viscero-transplantatiót" végeznek :D És még ezután jön a millió :D

Nagyon próbálkoznak, de az USA még mindig nem "idiot-proof".

intrex képe
intrex
mondta:
#2 - 2012. március 27. @ 19:25

Be kéne perelni a jogászt is, mert az irodájának épülete szakasztott úgy néz ki mint a mellette lévő irodaház, és nincs kint 20 centinként hogy "Figyelem, ez nem az a ház!". Emiatt a rutinból közlekedő nyugdíjas nénik közröhely tárgyát képezik, erkölcsileg csorbulnak, így értelem szerűen 3 millió dollár kár éri őket.

Macc képe
Macc
mondta:
#3 - 2012. március 27. @ 19:29

Semmit sem utalok jobban, mint amikor valaki keptelen csendben belatni hogy hibazott: ehelyett hangosan szid mindenkit akit csak tud. Vicces lenne, ha az Apple visszaperelne az oregasszonyt, hogy osszetaknyozta az uvegajtot...

Varró István
mondta:
#4 - 2012. március 27. @ 19:36
Turbobácsi képe
Turbobácsi
mondta:
#5 - 2012. március 27. @ 19:37

Evelyn néni te barom

gabemiller képe
gabemiller
mondta:
#6 - 2012. március 27. @ 20:05
mpeti
mondta:
#7 - 2012. március 27. @ 20:37

Macc: "ehelyett hangosan szid mindenkit akit csak tud"

Szerintem nem butaságból teszi.
83 évesen, élete végén nem olyan rossz az az 1 millió usd, hogy utána úgy távozzon el, hogy a gyerekének (unokájának) ne kelljen házra spórolni. :)
Más kérdés, hogy abban az országban ilyeneknek esélyük van nyerni...

Macc képe
Macc
mondta:
#8 - 2012. március 27. @ 21:13

Szoval, inkabb koszonte volna meg, hogy annyian a segitsegere siettek azonnal, cserebe perel... Meg jo a szeme, persze...

krisgo
mondta:
#9 - 2012. március 27. @ 21:28

Evelyn néni egy idióta.

A hun képe
A hun
mondta:
#10 - 2012. március 27. @ 22:27

...én nem vagyok nyolcvan és nagy valószínűséggel nem is leszek, de már volt hogy fejjel nyitottam az ajtót a kilincs helyett, és ne haragudjon a világ, de ropogtattam a szavakat rendesen, hogy még az angyalok is pirultak a menyben, néha azért nem árt egy ragasztó szalaggal, csak úgy a "jóllátóknak" is jelezni, hogy komám ez nem fénysorompó...

PS: ...egy meleg nyári délutánon pedig a szemem láttára robban szét egy kb. 5 m2 kirakat üveg, pedig a tag csak alig érintette, minden esetre olyan furcsa zümmögő hangja volt, aztán pegig egy halom apró törmelék, mint a filmekben csak míg az cukorból van ez színtiszta kvarc volt!
Az összegről nincs mit mondani, ügyvéd kérdése az egész, én minden esetre százalékos jutalékban egyeznék meg...

Macc képe
Macc
mondta:
#11 - 2012. március 27. @ 23:35

En is jartam szerencsetlenul ajtoval, meg szitkozodtam is, de eszembe nem jutott volna mast felelossegre vonni. Vallalom a kovetkezmenyet annak amit en csinalok.

trumi
mondta:
#12 - 2012. március 28. @ 00:13

@intrex.. :DDD +1

Medogazda képe
Medogazda
mondta:
#13 - 2012. március 28. @ 02:19

Remélem nyer...
Nem baj, ha kicsit változtatnak ezen. Iszonyat giccs, és ízléstelen az Apple stílusa. Először ezek az üvegbódék, aztán ez:
[url=http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/uj_apple_store_hollandiaban/]Holland Apple Store/url]


Nem tudom melyik defektes designer elképzelése volt ez, de valami szánalmasan undorító.

555shoe képe
555shoe
mondta:
#14 - 2012. március 28. @ 02:23

Applere sok mindent lehet mondani, de, hogy giccses, vagy izlestelen lenne, azt konkretan nem.

Medogazda képe
Medogazda
mondta:
#15 - 2012. március 28. @ 03:12

Bocs, én rontottam el, nem az Apple-é, hanem az Apple alkalmazott designereié, akik ezeket az Apple Store-okat tervezik. Holland Apple Store
Ebbe az épületbe egyszerűen sehogy sem illik bele az Apple megszokott Store berendezése.
És van ez más helyen is...sajnos.

hagel képe
hagel
mondta:
#16 - 2012. március 28. @ 03:48

Itthon nem lehetne ezt sikerre vinni???

Hol az az üvegajtó???

levizadori képe
levizadori
mondta:
#17 - 2012. március 28. @ 03:52

Nem tudom, szerintem meg baromi jól néznek ki ezek a hatalmas üveg falak. Sok sok fény. Aki meg nekimegy az csak a saját maga figyelmetlensége. Tát' nem is lepődök meg, baromi sok figyelmetlen ember van. Hány ember megy neki az oszlopnak is, csak mert bambulnak ki a fejükből. Ez az öregasszony is elbambult...

geegggeeee
mondta:
#18 - 2012. március 28. @ 06:14

Én azért örülök,h Mo.-n élek....itt még pofán is vernék a vén nyuggert, nem hogy fizetnének neki......Evelyn hülye vagy!Csoda,hogy ennyi ésszel elérted ezt a kort.

tomtyi
mondta:
#19 - 2012. március 28. @ 08:55

Macc
Kíváncsi vagyok, hogy ha most egy ilyen kis affér miatt csak szó szerint vakon vagy csak a Sirivel tudnád használni a legújabb csilivili iPad-edet (ja, azt nem, mert nincs Siri, és Magyarországról még nem is hallott), akkor is ilyen lazán vennéd-e?

@Medogazda
Jártál-e az utóbbi 15 évben akár Magyarországon kerbank központi épületében? Van néhány, hasonló stílusban felújított régi bérház. Pl. ilyen a Raiffeisen székháza is az Akadémia utcában.

ptomcat76
mondta:
#20 - 2012. március 28. @ 13:46

Régebben csak nevettem ezeken a dolgokon, de most már inkább dühös vagyok. Sajnos az ilyen hülyék miatt van hogy veszel egy terméket, amiben használhatatlan használati utasítás van. Tele van olyan triviális baromságokkal, hogy úgy kell keresni néhány hasznos tippet.
Az ilyen embereknek kellene karácsonyra egy nagy teljesítményű elektromos fűnyírót venni, aminek a használati utasításába nem kellene beleírni hogy vízben nem használható. Szerintem előrébb lenne a világ! Nagyon gonosz vagyok?

attila7575 képe
attila7575
mondta:
#21 - 2012. március 29. @ 05:27

Idióták országa, ahol meg lehetett nyerni a macskát a mikrosütőben szárító néni esetet is...

Kötelezze a biróság az összes üvegépület tulajdonosát hogy fessék be feketére az üvegeket, ez is fontos lenne.


Olyat mondjuk nem lehet, hogy én meg perlem Evelyn nénit, amiért a hülyesége miatt maradandó traumás sokkot kaptam? Mondjuk 1 millió 75 ezer dodóra?

attila7575 képe
attila7575
mondta:
#22 - 2012. március 29. @ 05:30

Hm még egy érdekes kérdés merült fel bennem.

Mi a lópikulát keresett a nyanya 83 évesen egy Apple store-ban. Komolyan érdekelne. Mert most őszintén, biztos ment fülhallgatót venni az iPod-jához mert a régi szétment az esztelen headbang-eléstől xD

sien
mondta:
#23 - 2012. március 29. @ 16:00

tomtyi

jaj ez de rossz. meg akkor mi lenne ha hasonló esetben az üvegfal alatti érzékelő egy afrikai ország felé indítana 10 atomrakétát, ebbe belegondoltunk-e már hogy akkor is így gondolnánk? vagy meghalna a mikulás például, akkor is ilyen lazán kezelnénk?

tehát a sima meggazdagodás útja, keresek egy üzletet ahol üvegajtó van, nekirombolok arccal és 1 millióra beperlem őket dolárban? látod van aki szerint ez normális dolog, itt vagy például te.

skende
mondta:
#24 - 2012. március 30. @ 04:34

Ezt nem fogom fel ésszel. Amúgy meg csak bennem merült fel az a kérdés, hogy vajon milyen sebességel mehetett neki annak az ajtónak, hogy betört az orra? A legújabb banyatankra rakétát szerelt vagy esetleg a boszorkányseprűjével? Vagy talán azt gondolta az Apple store-ra, hogy mélygarázs és kocsival hajtott neki?
A másik meg, hogy melyik elmebeteg országba kerül egy orrtörés "javítása" 75ezer dollárba? Annyiért egy 20 éves modell orrát ráplasztikázzák Evi néni 83 éves fejére. Nem vagyok rosszakaró, de szívből kívánom, hogy ezt a pert az Apple nyerje meg Evi néni meg ne tegye többé a lábát egy Apple store közelébe se.

Oldalak száma: 1

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!

Felhasználónév
Jelszó
Megjegyezzem?
Lásson mindenki?
 
Kiemelt hirdetések
Hírek kategóriánként
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)