Mitől “okos” a Smart Battery Case?

A Smart okosat jelent az Apple új Smart Battery Case-ében. De tényleg okos az Apple akkumulátoros iPhone tokja?

A Smart Cover okos, mert mágnesekkel csatlakozik az iPadhez, a Smart Keyboard pedig azért, mert Smart Connectoron keresztül szerzi az áramot és küldi az adatot. De miért okos a Smart Battery Case?

Amikor az Apple bemutatta az iPhone 6s Smart Battery Case-t, sokan csak a fejüket vakarták, hogy miért is ilyen furcsa a termék dizájnja. Később aztán Tim Cook is magyarázkodott, hogy miért is kellett ilyen terméket kiadniuk.

Az iMore oldala összegyűjtötte, hogy miért okos a Smart Battery Case és miben több, mint a többi akkumulátoros tok:

  1. A tokba rejtett passzív antennák segítenek javítani a vételt. Minél jobb a térerő, annál kevésbé merül a telefon.
  2. Az iPhone-od tudja, hogy nem töltőre van csatlakoztatva, így nem kezd el olyan dolgokat csinálni, amiket töltőn szokott, mint például az iCloud biztonsági mentést vagy iPhone 6 esetén a “Hey Siri” sem aktiválódik.
  3. Ha viszont a Smart Battery Case-ben teszed töltőre a telefonod, ezek a funkciók mind aktiválódnak. Így a hátlap tényleg a telefon akkumulátorának kiegészítéseként érződik.
  4. A tok mindig úgy osztja be energiáit, hogy az iPhone-od a lehető legjobb töltöttségen legyen és a lehető legtovább bírja, miközben kíméli is az iPhone akkumulátorát, hogy ne használjon el feleslegesen ciklusokat.
  5. Az iOS-ben több helyen is figyelemmel tarthatod a Smart Battery Case töltöttségét: felhelyezéskor megjelenik a lezárt képernyőn és az Értesítési központ Akkumulátor widgetjén is ellenőrizheted.

Ezek a funkciók mind annak köszönhetőek, hogy az Apple tervezte a Smart Battery Case-t és az iOS számít rá, hogy csatlakoztathatnak hozzá ilyesmit.

Az Apple előnye ismét az, hogy ők tervezik a tokot, a benne rejlő telefont és a rajta futó operációs rendszert.

Szebb lesz a tok ettől az 5 ponttól? Nem, de legalább könnyebben megértjük, hogy miért is döntött úgy az Apple, hogy így alakítja ki az iPhone 6s Smart Battery Case formáját.

1 hozzászólás
Pizzazabáló
2015. 12. 15. @ 00:16
Pizzazabáló képe

Nemszép. Apple szégyenfoltja. Remélem a 7es jobb lesz.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!