Mire használják a felhasználók az Apple Watch-ot?

Egy átlagos Apple Watch felhasználó napi 60-80 alkalommal néz az órájára. De mit csinál ekkor?

Erre próbált választ találni a Stockholm University és a Wristly is. Utóbbi felhasználói visszajelzések alapján, míg előbbi hordozható kamerákkal látta el az Apple Watch felhasználókat.

A Wristly kérdőívét kitöltők 96%-a azt állította, hogy a leggyakrabban csak ránéznek az Apple Watch-ra, megnézik az órát és kész. A többi tevékenységre jelentősen kisebb időt szánnak, de azért népszerű volt még az aktivitás ellenőrzése, az SMS-ekre válaszolás, Siri használata és a pulzusmérés is.

Az Apple Watch-ot a legritkábban használják távirányítónak vagy játéknak.

A Wristly még arra is kíváncsi volt, hogy az időjárás mennyire befolyásolja az Apple Watch felhasználók szokásait. Arra jutottak, hogy többségük ugyanúgy fogja használni, mindössze 20% nyilatkozott úgy, hogy nem fogja hordani vagy kevesebbet fogja használni a rossz idő miatt.

A stockholmiak tudományos módszereket alkalmaztak, hisz a kamerán keresztül pontosan tudták mérni, hogy a felhasználók hányszor nyúlnak egy funkcióhoz az Apple Watch-on és akkor mennyi időt töltenek az adott alkalmazásban.

Kimutatásukból 2 kiugró érték látszik: a Térképek és a Főképernyő. Utóbbi érthető, mert a Térképek alkalmazás nagyon lassan tölt be az órán, így az, hogy a felhasználók átlagosan 46 másodpercig használják, nem meglepő. Az viszont, hogy a felhasználók átlagosan 33,6 másodpercet töltenek a Főképernyőn már aggasztó.

Amikor megjelent az Apple Watch, sokan kritizálták a Főképernyő körös elrendezését, miszerint azon sokkal nehezebb megtalálni az alkalmazásokat, mint egy négyzetrácson. Sajnos úgy tűnik, hogy ezeknek volt igaza, mert az Apple Watch felhasználók vagy a Térképek betöltésére várnak a legtöbb ideig vagy a Főképernyőn bóklásznak.

Érdekes az is, hogy a Mail alkalmazás van a használati lista alján. Úgy tűnik, hogy az Apple Watch felhasználók nem szeretnek az órán emaileket olvasni.

Neked van már Apple Watch-od? Ha igen, akkor mire használod főként?

2 hozzászólás
A hun
2015. 11. 27. @ 15:10
A hun képe

...nincs, és nem is tervezem a vételt...

PS: ...szerintem ronda, és nehézkes, a töltögetés pedig egyszerűen nevetséges megoldás, a 21. század hajnalán, amikor már évtizedekkel ezelőtt más gyártók kitalálták és be is vezették az Eco-Drive-hoz és a Solar technológiához hasonló megoldásaikat...

- az árról már nem is beszélnék, inkább ezzel a papírpénz köteggel naponta meggyújtom a pipámat...

Chino81
2015. 11. 30. @ 12:35

Aha...nekem meg bejön.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!