Mindkét hátlapi kamera aktív lehet videofelvételnél a jövőben

Az Apple levédetett egy szabadalmat, mely azt írja le, hogy az iPhone Kamera alkalmazása videofelvételnél mindkét hátlapi szenzorral rögzítene.

Az USPTO (United States Patent and Trademark Office – Egyesült Államok szabadalmi és védjegy hivatala) múlt héten tette nyilvánossá az Apple egyik szabadalmát, melynek címe “Digitális kereső felhasználói felület több kamerához”.

A szabadalom egy több kamerás elektronikai eszközről szól, mint az iPhone 7 Plus, 8 Plus vagy X, melyeknél a hátlapon a megszokott kamera mellett egy telefotó lencse is található.

Jelenleg a kamerák közti váltásnál nagyítás/távolítás történik, de a szabadalom leír egy másik lehetőséget is, ahol a képernyő 2 részre lenne osztva a két bejövő folyam számára.

A Patently Apple oldal a szabadalom más érdekességeire is felfigyelt:

  • a felhasználó szabadon kombinálhatja a két kamera képét
  • a felhasználó menthet összeszerkesztett képeket és videókat, amik mindkét kamerát használták
  • a rendszer támogatja mindkét kamera felvételének rögzítését
  • videofelvételkor a két kamera eltérő fps-sel működhetne, így pl. az egyik kamera rögzíthetné az eseményt normálisan 24 fps-sel, míg a másik >48 fps-sel felkészül egy lassított felvételhez
  • a két kamera képe eltérő felbontással menthető
  • a két kamera képe eltérő fényerővel, kontraszttal, színmélységgel, intenzitással, filterekkel stb. láthatóak el
  • a szélesebb kép rögzítésére alkalmas kamera másodpercenként többször készíthet fényképeket, amik előnézeti képként szolgálhatnak a másik kamerával rögzített videóhoz

Az Apple idén januárban adta be ezt a szabadalmat, melynek készítői Jeffrey Traer Bernstein, Lukas Robert Tom Girling, Linda L. Dong, Henrique Penha, Paulo Michaelo Lopez és Behkish J. Manzari az irat szerint.

Neked tetszene, ha ilyesmire képes lenne a jövő iPhone-ja?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!