Itt a 6. generációs iPad

Minden mai újdonság az Apple kapcsán

Az Apple több mint 1 újdonságot jelentett be ma, nézzük is végig, hogy miket!

Az esemény talán legnagyobb újdonsága természetesen az új 9,7 colos iPad, mely mostantól támogatja az Apple Pencilt.

A hatodik generációs iPad továbbra is az első generációs iPad Air leszármazottja és nem az iPad Air 2 folytatása, mint a 9,7 colos iPad Pro volt. Így hiba lenne azt állítani, hogy az új 6. generációs iPad egy Smart Connector nélküli 2016-os 9,7 colos iPad Pro lenne A10-es processzorral tuningolva.

Az új processzoron és az Apple Pencil támogatáson kívül kizárólag az új arany színben tér el a 6. generációs iPad elődjétől.

A közeljövőben az iWork csomag mindhárom alkalmazása frissült Apple Pencil támogatással.

Ennél azonban sokkal izgalmasabb, hogy az iBooks Author mostantól a Pages alkalmazás része, így akár iOS eszközön vagy az iCloud.com-on is készíthetsz elektronikus könyvet. Ez a szerkesztő ráadásul támogatja az ePub 3 FXL exportálást is!

Az iWork alkalmazáscsomag előre fel lesz telepítve minden új iPadre.

Frissült a Clips alkalmazás 2.0.3-ra új hátterekkel, matricákkal, címekkel és 2 új szelfi jelenettel is az iPhone X tulajoknak. Az Apple emellett árnyékot adott a fehér szövegekhez, így azok világos háttér előtt is látszódnak majd.

Micsoda fejlődés ez attól a cégtől, amelyik képes volt kiadni az iOS 7-et!

A GarageBand is frissült, ott az új verziószám 2.3.3 és végre fél évvel az iPhone X bemutatása után az alkalmazás támogatja az Apple zászlóshajó telefonját.

 • A zenekészítő alkalmazás kihasználja az iPhone X TrueDepth kameráját és bizonyos effektek vezérlését lehetővé teszi grimaszokkal. Ezt mindenféleképpen érdekes lesz kipróbálni.
 • A diákok kapnak a GarageBandben néhány effektet egy “Toy Box” csomag keretein belül.
 • Megjelenik egy új Modern Wah gitáreffekt.
 • Az új verzió természetesen stabilabb és hibamentesebb, mint elődje.

A menedzselt Apple ID-vel rendelkező diákok iCloud tárhelye 200 GB-ra nőtt a korábbi 5-ről.

A tanárok hamarosan egy Mac-ről is vezérelhetik majd a diákok iPadjeit az Osztályterem alkalmazáson keresztül. Az alkalmazás béta verziója idén júniusban érkezik.

Júniusban érkezik a Schoolwork alkalmazás is, mely összegyűjti a ClassKit keretrendszert használó alkalmazásokat és segíti a tanárok munkáját.

Az Apple egy új “Apple Teacher” programot indított, mely segíti a tanárok fejlődését azzal, hogy megtanítja nekik az Apple cuccok használatát.

A Swift Playgrounds alkalmazás egy új kiterjesztett valóság modullal és ClassKit támogatással fog bővülni.

Az Apple a diákoknak is indított egy új programot, melynek neve "Everyone Can Create" és a zene-, videó-, fotó- és rajzkészítés rejtelmeibe avatja be a kíváncsi elméket. Egyelőre ez csak egy előzetes, mindössze pár lecke érhető el hozzá.

A Logitech 2 új kiegészítőjét is bemutatta az Apple. Az első a Crayon érintőceruza, mely egy ellenállóbb és olcsóbb Apple Pencil alternatíva lehet diákok számára. Rendelkezik az Apple Pencil összes jó tulajdonságával, de nem képes nyomásérzékenység mérésére.

Érdekesség, hogy kizárólag az új 6. generációs iPadet támogatja, mert nem Bluetooth-szal csatlakozik, hanem egy egyéni frekvencián.

A második pedig a Rugged Combo 2, ami egy strapabíró tok a 6. generációs iPad számára:

 • megfelel a MIL Standard 810-G tesztnek, vagyis 1 méter magasról leejtve nem lesz benne baja az iPadnek
 • 60 ml folyadéktól megvédi az iPadet
 • csendes billentyűzettel rendelkezik
 • hasznos funkcióbillentyűi segítik a diákok munkáját
 • 40 fokban dönthető az iPad benne
 • 4 módba hajtogatható: gépelő, néző, laptop és utazó
 • Lightning csatlakozón keresztül kapcsolódik az iPadhez

Az Apple emellett néhány egyéb újítással is készült a mai napra, amikről nem esett szó az eseményen!

Megérkeztek például a múlt héten beharangozott új Apple Watch óraszíj színek!

De nem kell félni, az iPhone 8 és X szilikontokok is kaptak 3 új színt, amik passzolnak az Apple Watch óraszíjakhoz: citromsárga, málnapiros és farmerkék. Ezek közül az első kettő az iPad Pro szilikon Smart Coverjéből is elérhető.

A bőrtokok 4 új színnel bővültek: élénk narancssárga, élénk sárga, neonkék és halvány rózsaszín. Az utolsó kettő az iPhone X kihajtható bőrtokjához az iPad Pro bőrtokjához és az iPad Pro bőr Smart Coverjéhez is elérhető.

Azonban minden eddig felsorolt újdonság eltörpül annak tükrében, hogy mostantól külön megvásárolhatóak az iMac Pro exkluziv asztroszürke kiegészítői!

Így ha akarsz magadnak egy menő Magic Trackpadet, Magic Mouse-t vagy Magic Keyboardot, megteheted!

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!