microLED kijelzőt kaphat az Apple Watch Series 4

Még kinn sincs az Apple Watch Series 3, de már a következőn törik a fejüket az elemzők.

Az Apple 2014-ben (fél évvel az első Apple Watch bemutatása előtt) felvásárolt egy céget, akiknek specialitása volt a microLED kijelzők előállítása. Már 2015-ben elkezdtek gondolkodni az elemzők, hogy ez esetleg jól jöhetne az Apple Watch Series 3-hoz. Ezt követően 2016-ben felrepült az első konkrét pletyka, hogy az Apple Watch Series 3 microLED kijelzőt kap majd. Ezt a szóbeszédet később tavaly szeptemberben ismét megerősítették.

Itt álltunk eddig, de 2017 csak mostanáig maradt microLED csevej nélkül.

A Nikkei információi szerint az Apple 2018-ban mutatja be az első olyan Apple Watch-ot, mely nem OLED, hanem microLED kijelzőt használ.

A microLED kijelzőknél minden pixel egy tömbnyi mikroszkópikus LED-ből épül fel

Ezzel meg is lenne a minta. 2014-ben, az első Apple Watch bemutatása előtt minden iOS eszköz IPS LCD kijelzőt használt, majd az Apple bevezette az OLED-et az Apple Watch első változatával. Ha minden igaz idén pedig érkezik az OLED iPhone. Miután 2018-ig az Apple átáll az OLED-re a teljes iOS eszközpaletta esetén, logikus lépés lenne, hogy az Apple Watch akkori frissítésével új vízekre evezzenek, energiatakarékosabb és fényesebb kijelzőtechnológiákat tesztelve.

Aztán majd ha 2022-re minden iOS eszköz microLED kijelzős lesz, az Apple Watch kipróbálhat egy harmadik kijelzőtechnológiát.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!