Mennyit fejlődött Siri 8 év alatt?

Sirin régóta dolgozik az Apple, de vajon jobb lett a sok munka eredményeképp?

Twitteren szinte heti szinten osztom meg az olyan csiripeléseket, ahol Sirire panaszkodom és ezzel nem vagyok egyedül. Az Apple személyi asszisztense rengeteg helyzetben alulmúlja a konkurenciát. Emiatt egyesekben, többek közt Kevin Clarknak, az is felmerült, hogy Siri jobb volt a kezdetekkor, mint napjainkban.

Clark feltételezése arra ösztönözte Nick Heert, hogy Tom Gruber 2010-es videója alapján megnézze, hogy mennyit okosodott vagy butult Siri.

Tom Gruber 2010-es videója Siriről még az előtt készült, hogy az Apple felvásárolta volna a személyi asszisztenst, így kiváló összehasonlítási alap annak megállapítására, hogy az Apple jól bánt-e Sirivel.

 • I’d like a romantic place for Italian food near my office” (Egy romantikus helyet keresek az irodám közelében, ahol árulnak olasz kaját)
  Mai Siri nem képes megérteni az “irodám közelében” részt és az eszköz környékén keres.
 • I’d like a table for two at Il Fornaio in San Jose tomorrow night at 7:30” (A San Joséban található Il Fornaio étteremben foglalnék két főre asztalt holnap este fél 8-ra – a kérésben szereplő éttermet módosította a teszthez)
  A kérést először elutasította Siri, majd amikor jövő péntekre módosította a feladatot Heert, Siri már képes volt rá. Ezt a hibát többször is képes volt reprodukálni.
 • Where can I see Avatar in 3D IMAX?” (Hol nézhetem meg az Avatart IMAX 3D-ben? – a filmet kicserélte egy friss filmre)
  Siri megtalálta a filmet 3D-ben, de nem lehetett vele jegyet foglalni és nem ellenőrizte, hogy mely vetítési időpontok ütnek meglévő naptáreseményeket.
 • What’s happening this weekend around here?” (Mi fog történni ezen a hétvégén?)
  Eredeti Siri programokat mutatott a hétvégére, míg napjaink Sirije a híreket olvassa fel.
 • How about San Francisco?” (És mi a helyzet San Francisco-ban?)
  Eredeti Siri erre a San Francisco-ban található hétvégi programokat mutatta, míg jelenlegi Siri San Francisco időjárását aznap estére.
 • Take me drunk I’m home” (Vigyél részeg, haza vagyok)
  Siri ugyanolyan jól teljesített, mint régen: felajánlotta, hogy hív egy Taxit.

Az eredeti bemutatóvideó kéréseinek többségén elvérzett Siri. Azért hogy ne tűnjön teljesen borzalmasnak az Apple munkája az elmúlt 8 évben, néhány megjegyzést tett Heer:

 • A fenti teszt változik attól függően, hogy milyen nyelven és hol használod Sirit
 • Szilícium völgyben készült az eredeti videó és ott általában jobban mennek a kütyük
 • Siri ha okosabb nem is lett, de több országban és több nyelven is működik

Budapesten a 8. kerületben számomra elvérzett az első, második, harmadik, negyedik, ötödik és hatodik (tehát az összes) kérésre. Nálad hogy szerepelt Siri?

Forrás

1 hozzászólás
iZso
2018. 03. 18. @ 04:21
iZso képe

Kikapcsolva...

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!