Megszűnt az iPod nano és az iPod shuffle

Az Apple ma megszüntette az iPod nano és az iPod shuffle árusítását, valamint módosította az iPod touch árát.

Az Apple tudta, hogy mi lesz az iPod jövője, már 2005-ben. Tudták, hogy a zenelejátszásra képes telefonok le fogják söpörni a piacról az egyedi zenelejátszókat. Épp ezért kezdtek a táblagép projekt telefonméretűre csökkentésébe, hogy olyan telefont készítsenek, amivel a jövőben is versenyképesek lesznek.

Ez lett az iPhone. Az eszköz, ami idővel megölte az iPodot. Először az iPod classic került megszüntetésre még 2014-ben, most pedig követte őt a sírba az iPod shuffle és az iPod nano is.

Így az egyedüli iPod az Apple termékpalettáján az iPod touch maradt, melynek tárhelyopciói és árazása változott kicsit, hogy egyszerűbb legyen a termékpaletta.

Korábban az iPod touch kapható volt 16, 32, 64 és 128 GB-os változatokban is, mostantól azonban csak 32 és 128 GB van. Előbbi 80290 forint, utóbbi pedig 118890 forint.

Ahogy látható, a 32 gigás a korábbi 16-os árát kapta meg, a 128-as pedig a korábbi 64-esét.

Ezzel már csak az iPod touch maradt az Apple termékpalettáján az iPod névvel. A “Pod” persze nem halott, hiszen az idén ősszel érkező HomePod okoshangszóró is emlékeztet majd a dicső zenelejátszóra, ami igazán trendivé tette az Apple-t a 2000-es évek elején.

1 hozzászólás
A hun
2017. 08. 01. @ 10:36
A hun képe

...de az ára az amazonon továbbra is még rémisztő...

PS: ...ha valami megszűnik, annak normál esetben olcsóbbnak kéne lennie, de lehet itt, ez nem érvényes...

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!