Megszűnik az iPad mini?

Aki türelmetlenül várja az iPad mini 5 megjelenését, az lehet, hogy csalódni fog.

A BGR forrásai szerint a 7,9 colos táblagép ideje lassan lejár. A forrásból nem derült ki, mikor fog ez bekövetkezni, ahogy az sem, hogy az iPad mini 4 meddig marad akciós.

A pletykák szerint az idei WWDC megnyitójának keretein belül bejelentenek majd egy 10,5 hüvelykes iPad Pro-t, ami csak erősíti a gyanút, hogy az iPad minit hamarosan bevonják. Amennyiben ez megtörténik, az Apple táblagép-felhozatala csupán a 9,7, 10,5 és 12,9 colos iPad Pro-ból és az új 9,7 hüvelykes iPad-ből fog állni.

Az eredeti iPad mini 2012-ben jelent meg. Az iPhone 6 Plus 2014-es megjelenését követően számítani lehetett rá, hogy az 5,5 colos telefon kicsit kirántja az iPad mini alól a szőnyeget eladások tekintetében. Mivel az Apple nem szokta modellekre bontva kiteregetni eladási statisztikáit, nehéz megmondani, hogy valóban így történt-e.

Az Apple közel két hónapja leállt az iPad mini 2 forgalmazásával, viszont a 128GB-os iPad mini 4 kezdőára most 162 990 forint - ennyibe került régebben a 32GB-os változat, ami már szintén nem kapható.

A japán Mac Otakara nevű blog korábban állította, hogy hamarosan megjelenik egy 7,9 hüvelykes iPad Pro, ami Smart Connectorral, True Tone kijelzővel, négy hangszóróval és mikrofonnal, illetve szintén True Tone vakus, 12 megapixeles hátsó kamerával és frissített processzorral rendelkezik. A készülék bejelentését márciusra jósolták, és sajnos azóta is várat magára.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!