Megszépíti a szelfiket az iPhone XS?

Az iPhone XS sem úszta meg a botrányt, ezúttal “beautygate” riogatja a népet. Arról van szó, hogy az iPhone XS kamerája teljesen más képeket készít, mint az eddigi iPhone-ok. Mutatom:

Ami elsőre feltűnik, hogy az iPhone XS-sel készült képen simább a bőr. Ezért sokan arra a következtetésre jutottak, hogy az iPhone XS arcszépítést végez.

Gyakorlatban azonban nem erről van szó. A Halide alkalmazás fejlesztője részletesen megvizsgálta az iPhone XS kameráját és a vele készült képeket és arra jutott, hogy az Apple nem az emberek arcát szépíti meg, hanem ez csak a mellékhatása az iPhone XS új gondolkodásmódjának.

Az iPhone XS rengeteg képet készít, amikor elkattintod a gombot. A gyorsan készült fényképek hátránya viszont, hogy zajosabbak. Ezért agresszívebb zajszűrést alkalmaz a telefon. A sok elkészült kép kombinálásakor pedig túlzó HDR-t használ, melynek eredményeképp az árnyékok világosabbak lesznek, a fények pedig tompábbak.

Tehát a zajszűrés és az erős HDR eredményeképp eltűnnek a részletek, ami keltheti azt a hatást arcképek esetén, hogy az Apple megszépíti a valóságot, de erről szó sincs.

Az Apple már tud a problémáról és ha minden igaz, érkezni fog egy szoftverfrissítés, ami visszafogja a HDR-t és a zajszűrést.

1 hozzászólás
snw
2018. 10. 07. @ 11:37

én inkább azt látom hogy nem tud egyetlen normális képet sem csinálni. az arcok minden esetben narancssárgák, de a fehér is fényviszonyoktól függően naracs vagy magenta. gyakorlatilag használhatatlan a kamera.
lehet hogy első széria, lehet h szoftveres gond de több sebből vérzik az új xs. :(

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!