Megőrült az Apple: a jack dugó eltűnik, a Smart Connector pedig költözik idei iPad Pro modelleken

Úgy tűnik, hogy az Apple izgalmas ötletet talált ki annak megoldására, hogy kikerüljék a Face ID korlátait.

A japán Mac Otakara információi szerint az Apple-nek nem sikerült megoldania, hogy a Face ID fektetett módban is működjön az idei iPad Pro modelleken, ezért átalakítják őket, hogy állítva lehessen dokkolni a táblagépeket. Mielőtt azonban ezt kifejtenénk, térjünk rá a méret kérdésére.

Szerintük az új 10,5 colos iPad Pro 247,5 x 178,7 x 6 mm dimenziókkal rendelkezik majd. Összehasonlításképp a jelenlegi iPad Pro 250,6 x 174,1 x 6,1 mm. Vagyis picit vékonyabb és alacsonyabb, de kicsit szélesebb lesz.

A 12,9 colos modellnél is változnak a dimenziók, ott 305,7 x 220,6 x 6,9 mm helyett lesz 280 x 215 x 6,4 mm. Vagyis a nagyobb modell mindhárom irányba kisebb lesz, mint elődje.

Ennél azonban sokkal izgalmasabb a Face ID megérkezése és az ezzel érkező korlátozások.

iPhone X-en a Face ID csak álló módban működik és úgy néz ki, hogy az Apple ezt a korlátozást nem tudta megoldani. Ezért az új iPadek Smart Connector csatlakozója a táblagépek alján lesz.

Ha rémlik neked az álló iPad + billentyűzet kombináció, akkor nem csal az emlékezeted, az első iPadhez létezett billentyűzet dokkoló:

Úgy néz ki, hogy az Apple visszatérne ehhez a megoldáshoz, így küszöbölve ki azt, hogy az új iPad Pro Face ID-ja nem működik fektetett módban.

Ha ez még nem lenne elég nagy érvágás, a lap úgy véli, hogy az új iPadeken 3,5 mm-es jack csatlakozó sem lesz.

Eddig minden pletyka arra utalt, hogy az új iPadek csodálatosak lesznek, de a csak álló módban működő Face ID egy táblagépnél óriási korlátozás, a 3,5 mm-es jack csatlakozó hiánya pedig sokaknak hátrány lehet.

3 hozzászólás
Romolo
2018. 07. 30. @ 19:19
Romolo képe

Steve Jobs.
Hol van a Mac? Ez egy baromság szintű telefonpiac és csilivili óramánia. (Zárójelben: az iWatch csúcsomedel, amely semmire nem jó (művészet a művészetért), max a Cook-féle (s, már nem is tudom, hogyan fogalmazzam) másképpen szexualizálódottak, akik sokan vannak, vonzódnak hasznavehetetlen és drága cuccokéret. Van egy határ, illetve, szerintem létezik. Ha fényképezni akarok, akkor Nikon vagy Canon. Ne is beszéljünk arról, hogy mit tud az iPhoneX egy Nikon ellenében, amely olcsóbban beszerezhető. Semmit. Ha pedig 300 ezer forintért órát szeretnék vásárolni, akkor veszek egy automata Omegát. Igaz nem lesz rajta pulzusszámláló, nem csippog, amikor mailt kaptam, de bőrszíjas és nem Pride-szivárvány, Cook-feeling virít a csuklómon. Telefon? Sajnos az már mind egyforma és egyre drágább, legyen az Samsung vagy iPhone. Persze az iPhone még mindig jobb (nem tudom meddig), hiszen nem Androiddal fut.
De hol van a Mac? Ha így haladunk a házilag összeállított PC-konfigurációk megeszik az Apple sok éven keresztül, jól felépített státusát. Az oprendszer, az OSX? Lehet mondani, évtizedeken keresztül a Microsoft másolta az Apple forradalmi újításait. Most integrálódik és mégtöbb emojival próbálja elkápráztatni a világot. A végén, s az nincsen túl távol, a dzsunkapécék és a Windows fog nyerni. Miért? Mert Tim Cook nem akar profizmust, csak még nagyobb iPhone-kijelzőt. De mit is akarhat egy ilyen ember? Max azt, hogy minden hónapban legyen egy melegek hete, amikor tíz százalékkal olcsóbban lehet hozzájutni a szivárvány színekben tündöklő iWatch-óraszíjhoz.

zozomester
2018. 07. 31. @ 06:04
zozomester képe

Hát, sajnos részben egyet kell értsek...Mivel a cikkben iPad-ról van szó...Most már évek óta van iPad-em. Utoljára egy iPad pro-nak voltam a birtokosa, úgy egy éve. Most a 12,9"-osat vettem meg, hátha azt többször használom. Sajnos nem. Mindíg valami zsákutca a vége. Valamiért nem tudja az ember teljesértékü eszközként használni általános számítástechnikai feladatokra sem.
Max Facebook-Youtube feladatokat lehet vele elintézni. Ha tényleg pro dolgokra használná az ember, esetlek Laptop helyettesítönek, akkor csalódás a vége.
Legutóbb volt szerencsém kipróbálni egy Surface Pro-t. Kéremszépen ez a helyes irány!
Teljesen jól használható minden feladatra, korlátok-korlátozások nélkül.
Lehet szidni a Windowst, de az Apple pl meg sem próbálja az OSX-et optimalizálni az iPad kezelöfelületére. A portok teljes számüzetése a másik probléma. Semmit, mostmár fülest sem lehet rácsatlakoztatni. Meddíg lehet ebbe az irányba menni következmények nélkül? Hát nem tudom. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy az iPad-ból is lassan sikerül kihozni egy használhatatlan méregdrága szobadíszt.

Appleboy
2018. 08. 01. @ 00:45
Appleboy képe

Mac Otakara..... szinte semmi nem volt még úgy, ahogyan mondták.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!