macOS 10.12.3, iOS 10.2.1, watchOS 3.1.3 és tvOS 10.1.1

Megjelent a macOS 10.12.3, az iOS 10.2.1, a watchOS 3.1.3 és a tvOS 10.1.1

Az Apple tegnap este minden platformon frissített.

A macOS 10.12.3 főként a hibajavításokra koncentrál, itt nincs sok újítás. Ez mondjuk a többi rendszerre is igaz:

  • Javítja a videokártyák közti automatikus átváltást a MacBook Pro-n (15 hüvelykes, 2016 októbere)
  • Megoldja az Adobe Premoere Pro-projektek kódolásakor jelentkező grafikai problémákat a Touch Barral rendelkező MacBook Pro-n (13 és 15 hüvelykes, 2016 októbere)
  • Kijavít egy hibát, amely a Megtekintőben megakadályozta a szkennelt PDF-dokumentumokban való keresést

Az iOS 10.2.1 egy ennél is kisebb frissítés, itt az Apple nem árulta el a változásokat.

Amennyiben bétatesztelő voltál, akkor nem kell semmit tenned, ha a negyedik bétát használtad, mert a végleges verziószáma megegyezik azéval.

A watchOS 3.1.3 is hibajavításokat tartalmaz, plusz ezt tudják azok telepíteni, akiknek gondjuk akadt a 3.1.1-es frissítéssel.

(Az egyelőre rejtély, hogy hova tűnt a watchOS 3.1.2)

Végül, de nem utolsó sorban befutott a tvOS 10.1.1 is, mely szintén apróbb hibajavításokat tartalmaz.

10 hozzászólás
tinte
2017. 01. 24. @ 09:49
tinte képe

macOS 10.12.3 nekem belehalt a gépem. Azóta csak nézem a belépőképernyőt, és nem tud továbblépni. Most játszadozom, már 3. órája. Tök jól elvagyok...

zoldra
2017. 01. 24. @ 10:42
zoldra képe

Szép folyamatosan búcsúzom ettől a remek gyártótól. A macem eladtam, miután az új rendszerek már alkalmatlanná tették az új munkára, és örömmel dobom ki a remek SE-met is az ablakon. Az iCloud fotófeltöltés néha működik, néha nem (a frissítés talán tett vele valamit), a naptárba nem hozta vissza a félévesnél régebbi események helyrajzi adatait (minek is, hiszen valaki úgy döntött, az nem kell nekünk), az eszköz grafikai megjelenítése Safarinál továbbra is szaggat, az Egészség alkalmazás külső forrásból (Strava) duplán olvas be adatokat, az iCloudban az alapvető fájlműveletek elvégzése továbbra is szánalmas (megosztás linkkel? Ugyan már...), stb.

szozso
2017. 01. 24. @ 12:12
szozso képe

Hát tudjátok rég óta olvashatom itt a hozzászólásokat. Vannak hibák? Igen. Vannak gondok? Igen. A kérdés csak, hogy mennyi. Másfél éve elegem lett. Én is jól felhúztam magam. Áttértem Win 10-re. Kb. egy évig bírtam Win-en és vettem egy Mac-et megint. A Win sokat javult, de még mind messze elmarad a Mac-től. Folyamatos és állandó wi-fi gondok, fejlesztéskor az elsimítás kiégeti a szemed, állandó ventillator, szörnyű frissítések, stb. Pedig nem szar gépeim voltak Thinkpad és egy Surface Pro 4 (csak hogy lássam a gyártót is). Telefont pedig iOS helyett Android? Csak a bátraknak. De Ti tudjátok. Nem akarok senkit sem lebeszélni, de együtt lehet élni - már az én esetemben - a problémákkal. Máshol több van.

zoldra
2017. 01. 24. @ 12:30
zoldra képe

Akár igazad is lehetne, csak ugye a fejlődési irány: nem mindegy hogy folyamatosan romlik, vagy javul. S nem a nosztalgia mondatja velem. Ha indítasz egy keresést, akkor nem csak egy részét akarod látni az eredményeknek, hanem minden találatot. Igen, szeretnék keresni a 2015-ös eseményekben is. Igen, fontos, hogy milyen jegyzetet írtam bele. Igen, fontos, hogy egy ismert hálózathoz ne kelljen megadnom naponta 15-ször a jelszót, s amikor véletlenül megtalálja, akkor ne ugráljon fel kétszer (ha már elegem van, és inkább mégsézem), mondjuk üzenetírás közben, ami miatt folyamatosan kiléptet az üzenetbuborékból. És nem, nem szeretem, hogy fél éven keresztül tudták, hogy rossz a hálózatkezelés, mégis szoptunk a macen emiatt, de egy patchet sem adtak ki. Hogy a gigás munkafájlokat nem tudtam feltölteni a szerverre? Ugyan már... Nem a nosztalgia mondatja velem, de az utolsó használható rendszer a Tiger idejére datálható. Azóta csak jönnek az új szépséges csilivili megoldások.

szozso
2017. 01. 24. @ 14:35
szozso képe

Ezt én értem, de nincs jobb. A Win az tényleg szívás. Ott konkrétan az indexelés alapú keresés csak energiát fogyaszt, de eredményt nem hoz vagy csak lassan. Nagyjából én is így gondolkodtam mint Te. Azt javaslom előtte csinálj tesztet pár hétig, mert komoly meglepetésben lehet részed és egy halom pénzed bánhatja.

zoldra
2017. 01. 24. @ 17:05
zoldra képe

Ennél jobban már nem, de köszi :)))

Andireppi
2017. 01. 24. @ 19:10

akinek régi gépe van az ne frissítsen mert lassabb lesz a rendszer, ezek csak a új gépekkel "jók" , ha a gép 2016 nál régebbi akkor nem érdemes

amúgy meg ha egy komoly pc-t veszel azzal soha semmi gond nem lesz (a surface pro 4 nem tartozik azok közé) msi gépet vettem 4 éve, egész nap megy, soha nem volt baja, alaplap csere sem kellett, igaz ez otthon akkor 1 misi volt, de az olcsó pc-t nem lehet hasonlítani machez ma se...

szozso
2017. 01. 25. @ 07:14
szozso képe

Valami úgy látszik nem ment át. Hardver hiba soha nem volt csak szoftver. Ez igaz a Microsoft saját gépére, mint más gyártóéra. A Thinkpad nem az olcsó és vacak gépek közé tartozik ha nem ismernéd. Az ismertetségben akik csak PC-n nyomják mosolyogtak a problémámon és azt kérdeztek, hogy ezeken miért vagyok kiakadva. Láttam volna a régebbi Win-t. Amikor az Outlook a saját Exchange levél pst-t nem tudta megnyitni csak újra indult az volt a csúcs. Szóval lehet, hogy szuper a Win és szar a Mac, de BÁRKI AKI VÁLTANI AKAR ELŐTTE KONOLYAN NÉZZEN KÖRÜL ÉS TESZTELJEN. Különben egy milla csak a beugró lesz ebbe a játékba.

bubor
2017. 01. 25. @ 08:26

@ szozso
thinkpad egy csalad, van belole "e" "l" "t" "x" sorozat. Elso 2 hulladek, neked melyik van?
Windows 10 frissitesi politikaja azonos lett applehez, toljak a beta valtozasokat a gepedre, ne csodalkozz. Windows 7et mar nem fejlesztik, igy nem valtozik. Vicc hogy amig az apple 6 eves gepeknek dobja el a supportjat, addig ms 10-12evig tamogatja az rendszereit.

szozso
2017. 01. 25. @ 19:37
szozso képe

Thinkpad Yoga 260-as volt. Nem mondanám hulladéknak. Nem a hardver zavart sohasem csak a Win működéssel voltak komoly gondok. Olyanok amik az Apple-nél nem. Sajnos az én esetemben az MS support mit sem ért mivel az Win 10-es volt a baj és az Office 365. Állítom, hogy a Mac még mindig előbbre jár. Nem azt mondom, hogy hibátlan, de sokkal használhatóbb a mindennapokban. Csak egy alap, a sleep. (Ahogy erről beszélgetünk egyre több emlék jön fel.) Na ez Win 10 alatt még mindig nem tökéletes. Ja másik új lenyomat és arcfelismerés detto. Nekem eddig a Mac-el nem volt különösebb bajom, igaz új gépeim vannak általában (de ez érvényes volt a Win-es gépeimre is). Én nem akarok senkit sem bántani, de 6 év az informatikában desktop és nem szerver oldalon egy örökkévalóság. Soha nem tapasztaltam az ebből fakadó hiányosságokat, de lehet, hogy én járok más bolygón. Nem tudom.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!