Megelőzte az Android Weart a Tizen, de az Apple továbbra is piacvezető

Az okosóra az egyik legszemélyesebb eszköz, amit mindennapjaink során használunk. Nem csupán a készülék külleme, de az operációs rendszer miatt is. Az Apple felhasználóinak egyértelműen az Apple Watch-ra esik a választása, de más opciók is léteznek rajta kívül.

A Samsung okosórára szánt operációs rendszere, a Tizen tegnap megelőzte a Google Android Wear-jét, de természetesen egyik sem ér az Apple nyomába.

A Strategy Analytics legfrissebb jelentése szerint a Tizen 2017 első negyedévében 19%-os piaci részesedésével egy százalékkal megelőzte az Android Weart, amire eddig nem volt példa. Főleg úgy, hogy a korábbi jelentések nem jósoltak túl fényes jövőt a Samsung operációs rendszerének.

Választékban persze továbbra is a Google vezet. Míg a Tizen csak a Samsung által forgalmazott eszközökön fut, mint például a Gear 2-n, Gear 3-on és a GearFiten.

Az Android Wear ezzel szemben sokkal több lehetőséget kínál. Jelenleg több mint egy tucat különböző Android Wear készülék érhető el a piacon, és még több van kilátásban az idei évben.

Lenyűgöző, hogy a Tizen ennek ellenére a második helyen kötött ki, de persze közel sem annyira, mint az, hogy az Apple pusztán az Apple Watch miatt 57%-kal vezeti a piacot. Elég valószínűtlen, hogy a Samsung komoly ellenféllé váljon a közeljövőben, már csak azért sem, mert az Apple továbbra is korlátozza az iPhone más gyártók okosóráival való kompatibilitását.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!