Még drágább az életed

Elemzők szerint az idei csúcs iPhone még többe kerülhet, mint az iPhone X. Meddig emelheti az Apple az árakat?

Először a Business Insider számolt be az UBS két elemzőjének, Steven Milunovich-nak és Benjamin Wilsonnak a jóslatáról.

Alapvetően arról van szó, hogy páros szerint az Apple simán megdobhatja az árat 1100 dollárra a jelenlegi 1000 dollárról, mert az iPhone-ok átlagárának növekedése kisebb ütemben csökkenti csak az eladásokat.

Az elmúlt pár évben az Apple sikeresen rávette felhasználóit, hogy egy telefonért 600 helyett közel 800 dollárt kiadjanak.

És azért, hogy ne bukjon ki a bili, az Apple 3 lépéses stratégiát folytat:

  • A csúcsmodellek funkciói idővel lefele szivárognak a termékpalettán
  • Az új modelleknél mindig van egy picit drágább változat, mely többet tud és elcsábítja a prémium felhasználókat
  • Az újabb funkciókat a drágább modellek kapják meg, miközben régebbi modellek piacon tartásával az alacsonyabb árkategóriába is beteszik a lábukat

A stratégia működni látszik, mert az iPhone átlagos eladási ára az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az iPhone X-nek köszönhetően, az eladások azonban ennek ellenére csak 1%-kal csökkentek. Vagyis az Apple több pénzt zsebelt be.

Az UBS páros szerint az Apple a fent említett stratégiát idén ismét meg fogja ismételni, amikor bevezetnek egy 1100 dolláros iPhone X-et és egy 300 dollár alatti iPhone SE-t.

Az idei szeptemberi új telefonok szerintük így néznek majd ki:

  • 6,5 colos OLED telefon 1100 dolláros indulóárral
  • 5,8 colos OLED telefon 1000 dollárról (ez a jelenlegi iPhone X utódja lesz)
  • 6,1 colos LCD kijelzős iPhone, mely 700 és 800 dollár közti árról indul

Közben pedig a meglévő iPhone SE árát 350 dollárról 300 dollárra csökkentenék.

Szerinted sikerülni fog az Apple idei terve is az iPhone-ok árának tovább emelésével vagy túlságosan is megrészegítette őket a zöldhasú illata?

3 hozzászólás
Appleboy
2018. 04. 16. @ 20:43
Appleboy képe

Nem kellene már ennyire felvinni az árakat...... kicsit jó lenne, ha visszavennének! Már az androidos telefonok csúcsai sem rosszabbak - noha nem váltanék most arra, az tuti.

jani38
2018. 04. 17. @ 12:20

Na és ne feledjük az akkumulátor gate-nek álcázott lassítást sem, ezt negyedik pontnak be is lehet írni. Mert hát ki az a hülye aki elhiszi, hogy a romló akksi állapot miatt lassítják a telefonokat, mese habbal. Egyébként meg melyik a szarabb, ha térdből egy csapással levágják az ember lábát, vagy ha ugyan ezt teszik csak szikével aprólékosan milliméterenként, az etedmény ugyan az. Én mint Apple felhasználó most már egyre többször kívánom nekik, hogy bebukjanak, legalább nem lesz fájó visszatérni androidra, mocs..........kok!

Xcode
2018. 04. 17. @ 18:27
Xcode képe

Egyre mocskosabbak elfelejtette mindenki a lassításokat!!??

iPhone3 GS -> az utolsó szoftver kellőképpen belassította
iPhone 4 -> az utolsó szoftver szinte használhatatlanná tette
iPhone 4S ->az utolsó szoftver döcög mint az állat
iPad 2 ->kinyírták az utolsó frissítésekkel teljesen behalt lelassult
és még sorolhatnám tovább......

Most jelenleg egy iPhone 6 Plus van de már ez is lassul lefele érezhetően. Nem beszélve arról, hogy garanciába cserélték egy új készülékre egy másfél éve mert előjött a képernyő éríntéses hiba azaz önműködöen elkezdett nyomogatni össze vissza és most megint kezdi a képernyő hiba de persze erre már nincs garancia! Most megoldottam megtámasztottam az érintés vezérlő csippet alul felül és működik. Legszívesebben kettétörném az egészet és elküdeném Cooknak!

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!