Másfél év alatt 20 millió felhasználót szerzett az Apple Music

Az Apple Music 2015 nyara óta 20 millió fizető felhasználót csábított el.

Eddy Cue, az Apple internetes szolgáltatásokért felelős vezetője elárulta a Billboardnak, hogy az Apple Music már 20 millió fizető felhasználónál jár. Ezt a mutatványt 17 hónap alatt sikerült elérnie a zenestreaming szolgáltatásnak.

3 hónapja, az iPhone 7 bemutatóján az Apple elárulta, hogy a szolgáltatás 17 millió felhasználónál jár, így nem elképzelhetetlen, hogy azóta szereztek 3 millió új előfizetőt, hiszen az új telefonokkal érkezett új iOS is, melybe egy teljesen új Zene alkalmazás is került.

Cue azt is elárulta, hogy az Apple Music felhasználók 60%-a nem vásárolt zenét az iTunes Store-ból az elmúlt egy évben és hogy a felhasználók többsége új az Apple világában. Érdekességképp kitért arra is, hogy az aktív előfizetések fele az Egyesült Államokon kívülről érkezik.

Tavaly év végén az Apple Music 10 millió felhasználónál járt, a Spotify pedig 28 milliónál. Idén a Spotify 40 millióra nőtt, az Apple Music pedig 20-ra.

Ezt lehet úgy értelmezni, hogy az Apple megduplázta felhasználóinak számát, vagy úgy is, hogy a Spotify 2 millióval több embert kaparintott meg idén.

Ez még abszolút nem egy befejezett játszma, kíváncsian várjuk, hogy vajon 2017 végén az Apple Music vagy a Spotify rendelkezik majd több felhasználóval.

1 hozzászólás
Zvi
2016. 12. 08. @ 20:45
Zvi képe

Engem hiába csábítanak, ellenállok!

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!