Marha nagy frissítést kapott az iTunes

Az Apple tegnap kiadta az iTunes 12.7-et, mely redukálta az alkalmazást egy médiafogyasztásra és -vásárlásra.

Ez azt jelenti, hogy eltűntek az iOS alkalmazások, az iTunes U átköltözött a Podcastok szekcióba, az internetes rádiók egybeolvadtak a Zenével, a csengőhangok eltűntek és a könyvek is kikerültek Windows-on.

Ezekre a változtatásokra a Mac App Store frissítések füle is felhívja a figyelmet, de azt jó eséllyel elkerülted, szóval valószínűleg először ez az ablak tudatja veled a változásokat:

Sajnos ez nem túl részletes, szerencsére azonban az Apple oldalán van egy leírás, ami átsegíthet a változásokon.

Az Apple tanácsai a kivett funkciókkal kapcsolatban:

  • menedzseld alkalmazásaidat egyenesen iOS eszközödről
  • keresd meg a Podcastok szekcióban iTunes U tartalmaid
  • ha használtad az internetes rádiókat, Zene nézetben kattints az oldalsávon a jobb felső sarokban a Szerkesztés gombra és aktiváld a lehetőséget
  • csengőhangokat egyenesen letölthetsz az iOS eszközödön is, amennyiben m4r formátumban van, nem lesz gondod. Ha ez nem felel meg, iTunes-on keresztül is ráhúzhatod az m4r fájlokat eszközödre, de az iTunes a továbbiakban nem tárolja őket.
  • a Windows felhasználók használják az iBooks alkalmazást könyvek beszerzésére iOS eszközükön

Mindenki azt kérte az Apple-től, hogy tegyék egyszerűbbé az iTunes-t, mégis a tegnap esti frissítés után sokan kiborultak.

Ha már frissítettél és megrémültél, hogy hova tűntek régi lementett ipa fájljaid és magadnak vágott m4r csengőhangjaid, ne félj, a Felhasználóneved/Zene/iTunes mappában mindent meg fogsz találni, az Apple nem törölte ezeket a fájlokat.

Szerintem ez egy nagyon jó kezdet egy új és modern iTunes irányába és biztatni kell az Apple-t. Neked hogy tetszik, hogy egyszerűsíti az Apple az iTunes funkcionalitását?

6 hozzászólás
TigerCat-hu
2017. 09. 13. @ 11:29
TigerCat-hu képe

A meglévő csengőhangokat elsőre nem jeleníti meg, de az újraszinkronizálás segít a dolgon. Bár félelmetesen lassan szinkronizált... (iPhone 7)

Capt.Winters
2017. 09. 15. @ 12:25
Capt.Winters képe

Kinél és hogyan megy a biztonsági mentés? iCloud és iTunes, előbbibe a zenén kívül minden? Nem tetszik, nem érzem jó megoldásnak ezt :-(

TigerCat-hu
2017. 09. 15. @ 13:08
TigerCat-hu képe

Az Apple Music előfizetés viszi a saját zenék szinkronizálását (Match volt az előd, de azt lemondtam, így jobb), Photos az összes képemet, erre is vettem plusz tárhelyet, kontaktok, jelszavak, könyvjelzők, üzenetek, stb. szintén Apple felhőben. Ennél több nem kell, de ha van kedvem, készítek egy manuális mentést iTunes-szal.

Molnár István
2017. 09. 16. @ 16:20

a marha nagy frissítés után pl a voxba hogyan tudok zenéket tenni? pl flac formátumban?

Capt.Winters
2017. 09. 17. @ 21:31
Capt.Winters képe

Az Appokat közvetlenül a telóra-ipadre kell menteni, viszont a legtöbb nem menthető-„mentődik” a felhőbe, így nincs egy teljes biztonsági mentés. A cimborám szervizből kapta vissza az 5s-t és nem tudott mindent visszatölteni...

A hun
2017. 09. 19. @ 11:18
A hun képe

...már csak azt várom, mikor törlik le a saját gépemről a saját lemezeimből konvertált dalokat...

- bezzek az U2 -s lemez az maradt, hogy azt a fűzfán fűtyülő szivárványos rézangyalát, az akkor is ott lesz, ha HDD-t v. SSD-t cserélsz benne!

PS: ...semmit sem tartok a felhőben, mert fóbiám van, az én felhőm a kockás noteszem...
- a telón meg csak a megvásárolt cuccok vannak

- de az is imádni való, amikor az állandó mentés/szinkronizálással tönkrecseszik az SSD -t, amit olyan drága pénzért mérnek...

Üdvözlöm a kis Dzsonit, nagyon tetszik az X -es kamerája, ennél már csak az ára tetszetősebb főleg €-ban megadva. Japánban, érdekes tudják, mi, mennyit ér!

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!