macOS tipp: készülj fel a 10.14-re

Mai tippünkben megmutatjuk, hogy hogyan szűrheted ki a 32 bites alkalmazásokat.

Az Apple már többször kifejezte, hogy a macOS 10.13 High Sierra az utolsó macOS, amin kompromisszumok nélkül működni fognak a 32 bites alkalmazások. Egyelőre még nem tudni, hogy mik lesznek ezek a kompromisszumok, de valószínűleg felugró ablakokra, esetleg korlátozott funkcionalitásra lehet számítani, ami már bőven elég, hogy borzolja a kedélyeket.

Ha szeretnél felkészülni az Apple idén ősszel megjelenő rendszerére, bölcs döntés lehet a 32 bites alkalmazásaid ellenőrzése.

Szerencsére ez egy egyszerű lépés és könnyen megteheted, ha ellátogatsz a menüsávon található Alma menüből a Mac-ed névjegyére és ott rákattintasz a Rendszerjelentés gombra.

Ez megnyitja a Rendszerinformációk segédprogramot, ahol az oldalsávban az Alkalmazások lehetőséget kiválasztva, majd az utolsó oszlop (64 bit (Intel)) szerint rendezve azonnal láthatod, mely alkalmazásaid vannak lemaradva.

Ha nem 64 bites, itt az ideje a nyugdíjazásának

Ezeket kell hamarosan lecserélned, úgyhogy jó, ha lassan nekiállsz helyettesítő megoldások után nézni, ha nem akarsz ősszel meglepődni frissítés után.

Neked van olyan kritikus fontosságú 32 bites alkalmazásod, ami miatt el fogod kerülni az idén ősszel megjelenő macOS-t?

1 hozzászólás
mremil
2018. 03. 20. @ 14:13
mremil képe

Akkor kéne az alkalmazásokat is frissíteni.
AppStoreban is van még olyan ami 32 bites

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!