MacBook Pro hírek: túlmelegedés és az Apple meggondolta magát

Úgy néz ki, hogy az új csúcs MacBook Pro nem olyan gyors, mint azt hittük. Emellett az Apple meggondolta magát a 2012-es MacBook Pro elavultságával kapcsolatban.

Dave Lee YouTube-os szerint a Core i9-es processzor pazarlás a MacBook Pro-ba, mert nem tud érvényesülni a processzor a rossz hűtés miatt.

Ennek eredményeképp a csúcsgép csak rövidtávon gyorsabb az i7-es variánsnál, túlmelegedés után lassabb lesz annál. Ráadásul összehasonlításkor az előző generációs i7-essel hasonlította össze.

Egy videó render Premiere Pro-ban az előző generációs i7-tel 35 percig tartott, míg az új i9-essel 39 percig. A teszt azonnal megfordult, amikor az új gép hűtőbe lett téve, ott már 27 perc alatt végzett a képkockák elkészítésével.

Ebből egyértelmű, hogy hűtési problémáról van szó. Kíváncsian várjuk, hogy az Apple mit reagál erre, hiszen elég kínos, ha a legdrágább processzorral szerelt MacBook Pro szobahőmérsékleten nem tud hosszútávon teljesíteni.

A mostani MacBook Pro elődje, az első retina kijelzős modell első változata 2012-ben jelent meg.

Azt a modellt az Apple eredetileg június 30-ával elavulttá tette, de most meggondolták magukat és az év végéig, december 31-ig meghosszabbították a gép támogatását. Hurrá!

3 hozzászólás
Rotstewart
2018. 07. 18. @ 21:14
Rotstewart képe

... hát azért van ott még pár érdekesség, pl a 32 gb ram... nekem kéne.

Rotstewart
2018. 07. 18. @ 21:15
Rotstewart képe

Megígérem, nem fogok PremierProban renderelni!

Appleboy
2018. 07. 19. @ 00:10
Appleboy képe

Teljesen jó ez a kis gép - semmi gond vele. Amúgy valóban gond lehet a vékony gépekkel.... Az Intel sokat szív most a gyártástechnológiáival, rossz a 10nm alatti kihozatal.... A szar x86-nak már ideje lesz végetvetni lassan.... remélem az Apple is kicsit már bekeményít végre, mert alig van haladás a HW gyártók miatt is részben.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!