Mac Pro fejlesztés: énekelt a francia kapcsolat

Egy francia Apple viszonteladó, a France Systèmes szerint márciusban lesz új Mac Pro. A cég egy hírlevélben közölte az állítólag az Apple-től származó infót a partnereivel. A levélben a France Systèmes felhívja a figyelmet arra, hogy az Európai Unió országaiban március 1-től nem lehet a jelenlegi Mac Pro-t forgalmazni, mert a termék nem felel meg az EU-s irányelveknek.

Ezért sietteti az Apple az új Mac Pro piacra dobását, ugyanis nem akarják elveszteni az európai vevőiket. 

Tippem, hogy ezért a kiszivárogtatásért valószínűleg rászáll az Apple titkosügynöksége a cégre, vagy megnézik, miért nem működött a meeting után a neutralizáló, ahol ez az infó elhangzott.Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook csak annyit ígért korábban, hogy valamikor az idei évben érkezik a nagyobb megújuláson átmenő új Mac Pro.

A Mac Pro igazi frissítése már 2010 augusztusa óta várat magára. Tavaly júniusban volt egy kisebb ráncfelvarrás, de a közfelháborodás miatt az Apple a honlapján még az „új” megjelelölést is gyorsan eltüntette a Mac Pro neve elől, annyira  nem nem volt nagy a változás.
16 hozzászólás
Juanito
2013. 02. 07. @ 13:57
Juanito képe

"Ezért sietteti az Apple az új Mac Pro piacra dobását, ugyanis nem akarják elveszteni az európai vevõiket. "

Szerintem már régen elkéstek. Komolyan ki vett az utóbbi idõben Apple "csúcsgépet"? Drága és cserébe nem is a top...

Tamaci
2013. 02. 07. @ 14:40
Tamaci képe

Ha ilyen ócskák a Mac gépek, (és mindig csak fikázni tudod õket) akkor miért is vagy te itt, 'Huan"?

bableveske
2013. 02. 07. @ 14:52
bableveske képe

reklám...

Entersprite
2013. 02. 07. @ 16:19
Entersprite képe

@Juanito: Mac Pro-t két féle ember vesz. Egy, aki munkára használja és nem akar kék-halált egy komolyabb meló kellõs közepén. A másik pedig akinek annyi pénze van, hogy nem tud mit kezdeni vele, ezért vesz egy Pro-t, hogy tudjon vele menõzni. Ne kérdezd, melyikbõl van több.

A Mac hardverben sosem volt csúcs, az iMac-ekbe ugyanolyan olcsó szemét laptop videókártya megy, mint régen, a 13-as Próba pedig nem is raktak, inkább megcsinálja a processzor helyette, a memóriát pedig inkább elveszi a közösbõl, ami alapból csak 4 giga. Az a jó a Mac-ben, hogy olyan alkatrészekbõl van összeállítva, amelyek egymással kompatibilisek, ettõl lesz stabil a gép. Vehetsz bivaly-PC-t telepakolhatod a legdurvább cuccokkal, de ne csodálkozz, ha néha lefagy, esetleg tönkremegy, mert attól még, hogy top alkatrészekbõl van összerakva, nem biztos, hogy ezek jól kijönnek egymással.

De például éppen ezért vehetsz olyan PC-t is, ami rettenetesen stabil, sohasem fagy le és erõsebb mint a Mac Pro. De az PC lesz, a Mac Pro pedig Mac.

Juanito
2013. 02. 07. @ 18:36
Juanito képe

@Tamaci
Egy szóval nem mondtam, hogy a Mac gépek ócskák. Sem most, sem régebben. Olvasd el még egyszer a hozzászólásom, ha kell, kérd ki édesanyád segítségét a szövegértelmezésben. És hogy én miért vagyok itt? Köszönöm kérdésed, de neked aztán pont semmi közöd nincs hozzá. Az értékes hozzászólást pedig köszönöm. Többek lettünk tõle.

@Entersprite
Azokkal sose foglalkoztam akik csak divatból vesznek Apple cuccokat, meg mert nem tudják hova szórni a pénzüket. Én is úgy gondolom, hogy természetesen ezek munka gépek. A nagy hardver igényi munkafolyamatokra szerintem is alkalmasabb egy OS X (Unix), mint a "tespedõ" windows. Egy ilyen gépre szerintem a gépen dolgozók 0.1%-nak vagy valóban szüksége. Nekik viszont rohadtul. És nem abból kell kiindulni, hogy itt mennyit keresnek az emberek, hanem hogy külföldön akár már egy nagyobb munkával visszajön az ára a gépnek. DE! 2 millió forint akkor is sok. Fõleg mikor már azt sem mondhatja el magáról az Apple, hogy saját hardvere van. Tudtommal gyakorlatilag pont egy ilyen gépet mostmár össze lehet rakni, vélhetõen fele ennyibõl. És utána még az OS X-et is rá lehet rakni, hogy tökéletesen fusson rajta... Mert a fagyások ellenére eszemben nincs Winre visszaállni :)

Az a baj, hogy egyszerûen nem tudok úgy gondolkodni, hogy "tessék itt van egy stóc pénz, nekem az kell így a polcról, egyben, az ár nem érdekel." :/

Entersprite
2013. 02. 07. @ 19:09
Entersprite képe

@Juanito: Te magánszemélyben gondolkodsz, nem cégben. Õk nem fognak 15 gépet egyenként összelegózni, megveszik egybe oszt jónapot. Külföldön van elég tõke, ráadásul ott nem is olyan veszett drága mint kis hazánkban. (Például ezért is gondolkodom azon, hogy egy 13-as Retina MBP-t rendelek az USA-ból, mert nem vagyok hajlandó 600k-t fizetni érte. Az amcsi billentyûzetet meg pont .(JavaScript must be enabled to view this email address).) Ráadásul a Hackintosh koncepció nem túl legális, szóval ezért is esik a választás inkább a Pro-ra. Meg aztán gondolom az Apple fizet is valamit azért, hogy szerepelhessen az alma-logó a TV-ben egy interjú, vagy egy dokumentumfilm esetén. (Jó, kicsit extrém a példa. A lényeg a reklám.)

Juanito
2013. 02. 07. @ 22:29
Juanito képe

Persze hogy fizet, mint minden más cég is :) Én elõször a Jóbarátokban vettem észre, hogy milyen durván nyomják a reklámokat benne.
De azért nem véletlen, hogy a cégek 99% nem Apple gépeket vesz. (hozzá kell tenni, hogy 2 évtized lemaradása van az Apple-nek a Microsofttal szemben, mely a hatalmas cégek által licenszelt programok bevételébõl él meg.)

Amúgy a Hackintosh miért nem legális? Ha megveszem az OS X-et, nem rakhatom rá egy másik gépre?

Az én MBP-m is ámérikából van, ha veszel mellé még egy iKütyüt akkor ingyen van a repjegyed... És ha jól tudom spanyol billentyûzettel kell venni, mert abban TALÁN ugyanannyi billentyû van, mint a magyaron. Ezt annó sajnos nem tudtam :(

@ndrás
2013. 02. 07. @ 22:56
@ndrás képe

Ha megveszem az OS X-et, nem rakhatom rá egy másik gépre?
Nem.

sad_Vamp
2013. 02. 08. @ 07:30
sad_Vamp képe

hopp, de az ELULA EU-ban NEM érvényes tudtommal.

geegggeeee
2013. 02. 08. @ 10:14

Most mit veszekedtek?!?!?Két cikkel ezelõtt még úgy volt,h valószínüleg OFF a Pro vonalnak....erre ittt egy "reménysugár" (HA igaz!) azt mindenféle hülyeségen megy az egymás oltása!

1. szerintem is csak MI, meg tõlünk keletebbre ilyen szar a helyzet....Sógoréknak már meg se kottyan 1-2milla egy "ipari" gépért.

2. a cégek azért sem fognak hackintosholni, mert egy gyári macpro-hoz veszi a 3 év garit és ha bármi baj van, leáll a munka a gép hibájából, már megy is a kártérítés.

3. Nézzetek ki az ablakon, Qrva szép idõ van, fel a fejjel, keep smile és mindenkinek kívánok olyan vasat, abból az országból, olyan billenytûzettel, amilyet, ahonnan és amilyennel, csak akar!

JamesS
2013. 02. 08. @ 12:40

nem is tudtam, hogy Apple gépek gari idõn belüli kieséséért perelhetek

geegggeeee
2013. 02. 08. @ 13:02

Perelhetsz, ha céged van és milliós kieséseid vannak bizonyítottan a gépük hibája miatt

attilas
2013. 02. 08. @ 14:25
attilas képe

Mindenestre engem egyre inkább érdekel a Hackintosh vonal. Egyszerûen nincs egymillióm egy asztali gépre. Vicces, de mióta belekezdtem a mostani vállalkozásomba látom, hogy ezek az eszközök mennyire értéktelen szarok. Egy gyémántfûrész, csiszoló, satöbbi, szintén egymillió körül lesz, csakhogy az értéke nem fog a felére zuhanni két éven belül. Ráadásul javíthatóak, minden alkatrészük cserélhetõ. Persze kell a gép is, mert a tervezés azon megy. De azért nem egymillióért...

@ndrás
2013. 02. 08. @ 14:53
@ndrás képe

Jaja, meg a gyémántfûrészen akad a Word. :)
Tényleg az a gáz amúgy, hogy bármilyen nagy összeget beáldozol, 1 év múlva egy régi, néhány év múlva egy közel használhatatlan cumód lesz. Akár gép, akár tablet, akár teló...

solareclipse
2013. 02. 08. @ 17:35
solareclipse képe

Egy tény ma a macmini már lenyomja a 2009es mac pro-kat ezzel kezdeni kell valamit, az más dolog az hogy nem igazán tudnak mit.
Most a mini is lekezel 16gb ramot meg van benne 4 magos proci, proban van most 2x6.
Ok kicserélik 2x8-ra? na bumm. akinek tényleg ekkora számítási telejsitmény kell mert mondjuk videot rendel annak logikusabb már render farmot építeni apránként, egyszerüen mára a mobil eszközök is kielégitik még a legtöbb pro igényét is. Egy zenésznek fotósnak telejesen felesleges 2x6 mag. Nem beszélve aki mondjuk 3D-zik interneten tuccatjával bérelhetõ idõre render farm brutálisan nagyobb kapacitással.

Titi
2013. 02. 09. @ 21:37
Titi képe

Nem csak a prociteljesítmény számít, önmagában. Egy 2009-es (2008-as) Mac Pro-n 4 féle OS X-et futtathatsz – a mai minin egyfélét. A Mac Pro-ban 4 vinyót cserélhetsz néhány másodperc alatt, akár 4 videokártyát is belerakhatsz… vagy ezek helyett más egyebeket.
Nem is ragoznám tovább, a krumplit hasonlítjuk a tojáshoz.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!