Lezárult a Samsung per

Tegnapelőtt véget ért az Apple és a Samsung közt az iPhone dizájnjáról szóló per.

A CNET jelentései alapján úgy tűnik, hogy az Apple nyert és a Samsungnak 539 millió dollárt kell fizetnie, hogy kárpótolja a cupertino-i vállalatot.

A pontos büntetés azért jár, mert a Samsung 2010 és 2011 között 5 olyan telefont árusított, amik hasonlítottak az iPhone-ra. Ez tételesen lebontva:

  • 533316606 dollár 3 dizájn szabadalom miatt
  • 5325050 dollár 2 egyéb szabadalom miatt

Persze a humorfaktor érdekében érdemes megjegyezni, hogy a Samsung azért perelt most újra, mert nem tetszett nekik az előző per végkimenetele, amikor is 399 millió dollárt kellett volna fizetniük. Most még annál is rosszabbul jártak.

Azért az Apple sem örülhet teljesen, hiszen ők 1 milliárd dollárt akartak a koreai vállalattól, de talán elégedettek lesznek ennyivel is.

Vajon véget ér ezzel a “termonukleáris” háború? Egyelőre még nem úgy tűnik, mert a Samsung az alábbi sajtónyilatkozatot adta ki az ítéletről:

A mai döntés a legfelső bíróság korábbi egyöntetű véleményének arcába repül, mely támogatta a Samsungot a dizájn szabadalmak sérülésének kérdésében. Minden lehetőséget fontolóra fogunk venni, hogy olyan kimenetelt szerezzünk, aminél nem kerül akadályozásra a kreativitás.

Szóval simán lehet, hogy a Samsung még egyszer visszaperel…

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!