Lebontják a manhattani üvegkockát

Az Apple hamarosan lebontja az Ötödik sugárúti Apple bolt ikonikus üvegkocka-bejáratát. A manhattani Apple bolt területén jelenleg is bővítések és felújítások vannak folyamatban.

Március 16-án nyújtották be a kérelmet az üvegkocka teljes eltávolítására és a BuildZoom szerint április 17-én meg is kapták az engedélyt. A kocka teljes eltávolítása 2 millió dollárjába fog kerülni az Apple-nek és egy másik forrás szerint május 9-én veszi kezdetét.

Az Apple bővíteni tervezi a boltot, 32.000 m2-ről 77.000 m2-re, több mint kétszeresére növelve annak eredeti területét.

Még nem teljesen tiszta, mik az Apple további tervei a kockával. Lehet, hogy ideiglenesen távolítják csak el, hogy teret adjon a földalatti munkálatoknak, de az is elképzelhető, hogy a cég komolyabb felújítást forgat a fejében.

Egy biztos: nem ez lesz az első alkalom, hogy lebontják a kockát. 2011-ben már megtörtént, hogy 90 helyett 15 nagyobb, letisztultabb üvegtáblából rakhassák össze újra.

A felújítás idejére az Apple bolt ideiglenesen egy közeli, kiüresedett üzlethelyiség utcai részére kerül, mely azelőtt a FAO Schwarz nevű híres játékboltnak adott helyet.

Az Apple még nem jelentette be, mikor készül el az új üzlet, de a pletykák szerint tartogat számunkra pár említésre méltó újdonságot, például egy Beats 1 rádióállomás számára elkülönített területet, mely élőben sugározná a Beats 1 adását az áruházban.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!