Kuo: Lightning csatlakozós lesz az iPhone 8

Új pletykák szerint mégsem lesz USB-C csatlakozó az iPhone-on.

A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo úgy véli, hogy az iPhone 8 dobozába továbbra is egy Lightning csatlakozós töltő kerül, de a másik felén USB-A helyett USB-C lesz.

Így az iPhone 8 végre tölthető lesz az új MacBook és MacBook Pro modellekről átalakító nélkül, de továbbra is kompatibilis lesz a piacon lévő több ezer Lightning csatlakozós kiegészítővel.

Az új 2017-es modellek mind támogatni fogják a gyorstöltést. Úgy hisszük, hogy az összes 2017-ben bemutatott iPhone támogatni fogja a gyorstöltést a Type-C Power Delivery technológia használatával (miközben az eszközön megmarad a Lightning csatlakozó). A fő technikai kihívás a termék biztonságos kialakítása és a gyorstöltés közbeni stabil adatátvitel biztosítása. Épp emiatt úgy hisszük, hogy az Apple átáll a TI energiamenedzsmentjére és a Cypress energiaátvivő csipjére az új iPhone modellekhez. Megjegyeznénk, hogy az OLED iPhone még gyorsabban töltődhet a 2 cellás L alakú akkumulátorának köszönhetően.

A 12,9 colos iPad már jelenleg is támogatja az USB 3.0 sebességet és a gyorstöltést, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha az Apple az új iPhone-okban is alkalmazná a megoldást.

Ez a pletyka ellentmond a The Wall Street Journal keddi hírének, miszerint az iPhone-ra USB-C csatlakozó kerül, de ha belegondolunk, az Apple számára logikus lehet a Lightning megtartása.

Te a Lightning vagy az USB-C csatlakozónak örülnél jobban az idei új iPhone-on?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!