Közeleg a 32 bites alkalmazások vége

Az Apple valószínűleg kiveszi a 32 bites alkalmazások támogatását az iOS 11-ből.

Az iOS 10.3 bétája visszahoz egy érdekességet, ami még az iOS 10 első bétáiban volt jelen, de eltűnt a végleges kiadásból.

Az iOS 10.3 keményebben figyelmeztet, ha egy alkalmazás 32 bites.

A felugró ablak szövege egyértelműen a fejlesztőre hárítja a problémát, ezzel terelve a felelősséget az Apple-ről, így amikor a jövőben kiveszik a 32 bites alkalmazások támogatását a rendszerből, nem őket hibáztatják majd a felhasználók.

Az iOS 10.1 már részben visszahozta ezt az üzenetet, de az csak azt állítja, hogy az alkalmazás futtatása lassítja a készüléket.

Ezzel szemben az iOS 10.3 egyértelműen közli, hogy az alkalmazás nem fog menni a jövőben. Ebből már nem nehéz kikövetkeztetni, hogy valószínűleg az iOS 11-ről van szó.

Ez egyáltalán nem lenne meglepő, mivel feltehetően az iOS 11 lesz az első iOS, ami csak 64 bites eszközökön fut majd.

Ha ezt az Apple párosítaná a 32 bites rendszerfájlok kigyilkolásával, akkor jelentősen csökkenthetnék az iOS méretét és könnyebben optimalizálhatnának.

Egyelőre még kérdéses, hogy az App Store-ral mi lesz, mivel rengeteg felhasználó használ még iPad Airnél régebbi iPadet és iPhone 5s-nél régebbi iPhone-t, melyek 32 bitesek, ezért a 32 bites alkalmazásokat nem dobhatja ki az Apple egyelőre az áruházból.

Viszont ha ezek nem futnak iOS 11-en, az összezavarhatja majd az újabb eszközöket használókat.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!