Közel 200 ezer alkalmazás tűnhet el

Az Apple valószínűleg eltünteti az App Store-ból a 32 bites alkalmazásokat. Ez nagy vágás lesz.

Az iOS 10.3 figyelmeztet, ha 32 bites alkalmazást használsz és szégyenlistát készít a telepített 32 bites alkalmazásokból. Ez azonban csak a kezdet.

A Sensor Tower elemzőcég szerint az Apple az iOS 11-gyel ugyanis törölné az összes 32 bites alkalmazást az App Store-ból.

Szerintük ha ez jelenleg megtörténne, az körülbelül 187 ezer alkalmazás törlésével járna.

Ez egy nagyon alacsony becslés, mivel a Sensor Tower csak azt vizsgálta meg, hogy mely alkalmazások nem frissültek az iPhone 5s 2013 szeptemberi bemutatása óta. Ez azonban közel sem pontos, hisz bár ezután lehetett 64 bites alkalmazásokat az áruházba küldeni, az Apple csak 2015 júniusa után követelte meg a fejlesztőktől kötelezően a 64 bites alkalmazásokat.

Ha tényleg csak ennyi alkalmazásról van szó, az az App Store alkalmazásainak 8%-át jelenti.

Persze a lényeg nem az, hogy hány alkalmazás tűnik el, hanem az, hogy a felhasználók által nap mint nap elindított alkalmazások közül hány végzi az utcán a törlés után?

7 hozzászólás
Nandee
2017. 03. 16. @ 10:13
Nandee képe

Akkor ez azt jelenti, hogy a 5-re és a 4S-re nem fogok tudni feltelepíteni egy alkalmazást se ezután?

TigerCat-hu
2017. 03. 16. @ 10:41
TigerCat-hu képe

Nagyon helyes, vesszen a sok régi hulladék, amivel nem foglalkozik a fejlesztő, vagy nem frissítenek...

@Nandee:
Gondolom a támogatott készülékeken van a hangsúly és hogy azok jól működjenek a legfrissebb rendszerekkel. Melyik típus hullik el ezután?

Nandee
2017. 03. 16. @ 12:45
Nandee képe

? ezt most nem teljesen értem, akkor pár millió emberke dobja ki a telefonját mert nem fér el az a pár alkalmazás az app store-ban?

TigerCat-hu
2017. 03. 16. @ 15:10
TigerCat-hu képe

Sajnos ha az app fejlesztőjét nem érdekli, gondolom ez lesz a sorsuk...

Mac-en is akad egy-két hasonló régi alkalmazás, amit már nem frissítenek, de még megvásárolható. Pl.: Degerees app. Simán átverés, hiszen amit vettél nem ér semmit, nem működik, tehát a semmiért fizetsz. Ezeket ki kell vágni...

j2smith
2017. 03. 17. @ 15:30
j2smith képe

Amit megvettem, az az enyém. (még a jogi faramuciság ellenére is). Használom, mert fizettem érte, tehát nekem megérte. Nem vehetik el csakúgy, akkor kérem vissza a pénzt. Maximum a support szűnhet meg.

TigerCat-hu
2017. 03. 17. @ 15:41
TigerCat-hu képe

@ j2smith:
Simán elvehetik. Csak a használatáért fizetsz, valójában nem a tiéd az app. Érdemes elolvasni az ide vágó jogi szöveget.

Találkoztam már nem egy olyan alkalmazással, ami eltűnt a sztórból és ha nem volt letöltve buktam, mert végleg kivágták. Hiába vettem meg, mivel már nem volt elérhető, letölteni sem tudtam.

A gyakorlat egyébként az, hogy a support szűnik meg és a legutolsót a Purchased fül alól bármikor letöltheted (Mac-en ilyen pl. a Tumblr, ami már egyáltalán nem támogatott). Maximum egy idő után tényleg nem lesz jó semmire...

j2smith
2017. 03. 17. @ 20:00
j2smith képe

Azért írtam, hogy jogi faramuciság. Lesz@rom, megvettem, használni akarom, Kár lovagolni, hogy csak használati jog, meg lófütty. Tudom nagyon jól, hogy hogy működik, nem vagyok user0.

Majd ha már nem működik, mert már végképp el sem indul, törlöm. De addig, amíg megy, csak azért, mert 32 bites az alkalmazás, törölni az Apple gyengesége, hogy nem bír visszamenőleg kompatibilis maradni. A 64 bitesség is egy nagy baromság. Telefonon. Minek? Értem én, hogy ezzel lehet eladni a cuccot, 64 bit, meg ennyi flop, meg mips, meg kg, meg csilliárd szín.
No mindegy. Töröljék. Nekem meg van, ami kell...

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!