Köszönd a Microsoftnak az új iPadeket

A Microsoft szerint az iPad Pro egy válasz a Surface termékekre.

A Microsoft Surface csapatának vezetője a Business Insidernek elmondta, hogy szerintük az iPad Pro az Apple részéről egy válasz volt a Microsoft Surface családjára.

Amikor a Surface először megjelent, mindenki szkeptikus volt, még ők is”, mondta Gavein, a Microsoft kereskedelmi Surface termékek felelőse. “Később ők is beálltak a sorba, erre az iPad Pro egy tiszta példa.

Persze nem csak Gavin egy látnok, akinek feltűnt, hogy miután a Microsoft kiadott egy táblagépet, amihez 3 csatlakozóval és mágnesekkel lehet csatlakoztatni egy gumi/szövet borítású vékony billentyűzetet és magas precizitású érintőceruzával is használható, rá 3 évre az Apple bemutatta az iPad Pro-t, amire pont illik ez a leírás.

A Microsoft Surface és az iPad Pro ugyanannak az érmének a két oldala. A Microsoft egy asztali operációs rendszert kovácsol át érintéssel is vezérelhető felületté, miközben az Apple egy érintésre optimalizált operációs rendszert próbál asztali funkciókkal felvértezni. Erre tökéletes példa az iOS 11 legtöbb iPad-centrikus újítása.

Vajon az Apple-t inspirálta a Microsoft Surface? Minden bizonnyal.

És hogy ez fordítva is megtörténik majd? Azt egyelőre Gavin tagadja. “Nem igazán figyeljük az Apple-t”, mondta.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!