Keveslik a jutalmat az Apple biztonsági kutatói

Az Apple bug vadászati programja már lassan egy éve működik, de a Motherboard szerint a résztvevő kutatók nem szívesen élnek vele, mert keveslik a jutalmat. Külső felek ugyanis sokkal többet hajlandóak fizetni egy-egy Apple szoftverben felfedezett bugért.

Több pénz üti a markunkat, ha másoknak adjuk el a talált bugokat” - nyilatkozta Nikias Bassen, a Zimperium nevű cég kutatója, aki tavaly jelentkezett az Apple programjára. „Aki csak a pénzért csinálja, az tuti nem az Apple-nek fogja jelenteni őket.

A Motherboard a programon résztvevő kutatócsapat több tagját is kifaggatta. Kivétel nélkül mindegyikük azt nyilatkozta névtelenül, hogy még nem jelentettek talált bugot az Apple számára, és senkit sem ismernek, aki így tett volna. Az iOS bugok „túl értékesek ahhoz, hogy az Apple-nek adjuk el őket” - véli Patrick Wardle, a Synack kutatója és az NSA korábbi hekkere, akit tavaly hívtak meg a programba.

A program 2016 augusztusában indult a Black Hat Conference keretei közt, az Apple jelenleg 200 000 dollárig terjedő összeget kínál a bugokért azok komolyságától függően.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!