Keleten népszerűbb a nagyobb iPhone

Arról már többször is írtunk, hogy az iPhone 6 mennyivel jobban fogy, mint az iPhone 6 Plus. Legutóbb 3:1-es arányról volt szó, azonban az az adat az Egyesült Államok vásárlási szokásairól szólt.

Az AppLovin megvizsgálta azt is, hogy a világ mely országaiban hogyan változik az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus aránya.

skitched

Arra jutottak, hogy az új iPhone-ok értékesítésének első 45 napja alatt az iPhone 6 felelt átlagosan az eladások 4/5-éért, de ez országonként nagyon változó.

Nem meglepő módon Európában és az Egyesült Államokban az emberek jobban kedvelik a kisebb modellt, míg keleten, például Kínában, Japánban, Vietnamban vagy a Fülöp-szigeteken sokkal népszerűbb az iPhone 6 Plus.

Dél-Koreában is látszik a keleti hatás, de sokkal mérsékeltebben. Szerintük ennek az lehet az oka, hogy aki nagyobb telefont akar venni, az kinn nagyobb eséllyel választ a hazai pályáról például valamilyen Samsung Galaxy készüléket vagy az LG G3-asát.

Arról nem tudunk, hogy az Apple eltérő arányban szállított volna a világ különböző pontjaira, így ezekből az adatokból lehet valamire következtetni, annak ellenére, hogy az iPhone 6 Plus gyártása még mindig nem normalizálódott és akadozik a nagyobb telefon ellátás.

Ennek ellenére nem zárható ki, hogy voltak, akik iPhone 6 Plus-t szerettek volna, de megelégedtek a kisebb modellel is, mert az 5,5 colos készülék nem volt raktáron.

Az is elképzelhető, hogy az iPhone 6 Plus részesedése mindenhol nőni fog, amint elérhető lesz a készülék, de az is lehet, hogy maradni fog az átlagosan 4:1-es arány.
6 hozzászólás
crissprivat
2014. 11. 21. @ 12:50
crissprivat képe

Ki emberkék nagy iPhonnal 😝

crissprivat
2014. 11. 21. @ 12:54
crissprivat képe

Kis emberkék nagy iPhone-nal 😝

(az elsõt kicsit érthetetlenül írtam a kis mobilomról. miért nem lehet szerkeszteni a hozzászólást?)

B4lag3
2014. 11. 21. @ 16:54

Szerintem ebbe a dologba belejátszik az is, hogy a szegényebb vidékeken (keleten) megveszik a nagyot, és nem vesznek tabletet. A gazdagabb vidékeken meg nagyobb eséllyel vesznek mindkettõt így a telo lehet kisebb.

watsonhu
2014. 11. 22. @ 15:14
watsonhu képe

Szerintem a nagyobb kijelzõk preferálásának oka lehet a kínai / japán írásjelek méretigénye.
Ez angolul teljesen jól olvasható ekkora felbontásban:
How much storage is right for you?
Ennek kínai megfelelõje viszont már túl apró:
多少存储空间能满足你的需求?

Nagyobb kijelzõn nyilván az olvasható méretû karakterekbõl több fér el.

Nagy János Aladár
2014. 11. 23. @ 07:23

Magyarúl ahol nem státuszszimbólumnak vesznek iphonet (usa,európa) ázsiában a vallásosabb kultúrákban nem divik a fejjátszás ott persze,hogy a nagyobb fogy hiszen,hogy is lehet kis képernyõn internetezni,térképet használni,videózni,képeket nézni,játszani stb...
nekem megvátás volt végre visszatérni iphone-ra droidrodról ,mert a plus már használható méret persze nem egy 5,7 (note 4) vagy 5,9 valamennyi (nexus 6) kisebb kávával de nem panaszkodom nagy úgrás az 5,5 is majd jövõre.

IronMac
2014. 11. 28. @ 21:01
IronMac képe

A keletiek már az ipadekkel is teljesen jól el voltak, mint fényképezõgép, szeretik a nagyobb kijelzõket, van ez így, egyébként nekem is a nagyobb tetszik!

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!