Júliusban megszűnik a Yahoo Messenger

A Yahoo is leáll üzenetküldő szolgáltatásával.

2011-ben az iChat 6-os verziója, mely a Mac OS X 10.7 Lion mellett érkezett, elhozta a Yahoo Messenger támogatást az Apple asztali számítógépeire.

Az iChatben lehetett sima üzenetváltásokat, hanghívásokat és videohívásokat is intézni a Yahoo szolgáltatásán keresztül.

Az iChat utolsó frissítése 2012 február elsején történt, akkor jelent meg a 6.0.1-es változata, utána a Mac OS X 10.8 Mountain Lion elhozta az Üzenetek alkalmazást.

Aztán szépen lassan kikerült az Üzenetek alkalmazásból a Jabber, az AIM és a Yahoo Messenger támogatás is. Emögött az állt, hogy egyszerűen nem használta elég ember ezeket a szolgáltatásokat, szóval nem az Apple miatt áll le a Yahoo Messenger, hanem azért, mert egyébként sem futott be a szolgáltatás.

A Yahoo Messenger utolsó munkanapja július 17 lesz, utána leáll az azonnali üzenetküldő szolgáltatás. Azonban nem maradnak jövő nélkül a Yahoo fanatikusok sem, jelenleg meghívásos bétában van a Yahoo Squirrel, ami továbbviszi majd a Yahoo Messenger szellemiségét.

A szolgáltatás leállítása után a Yahoo még fél évig teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy lementsék korábbi üzeneteiket, amennyiben lennének fontos beszélgetéseik.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!