Jony Ive új pozícióban

Jony Ive előléptetve

Az Apple tegnap este bejelentette, hogy Jony Ive-ot előléptetik Chief Design Officernek, vagyis vezető főtervezőnek. A változtatásokat Tim Cook, a cég vezérigazgatója egy köremailben jelentette be.

Ezzel Ive egy kicsit fellélegezhet, mivel a teljes dizájncsapat működését átláthatja majd, miközben nem kell a mindennapi dolgokkal foglalkoznia.

A napi teendők menedzselését Ive átadja Richard Howarth Alan Dye számára, akik így alelnökké léptek elő.

Balról: Alan Dye, Jony Ive és Richard Howarth

Az előléptetés kapcsán Stephen Fry interjút készített Cookkal és Ive-val a The Telegraph számára. Az interjúban Ive elmondja, hogy miért is döntött úgy, hogy a napi teendők helyett inkább csak átfogó képet szeretne kapni a dizájnrészlegről.

Amikor Ive-val kettesben csevegtünk, megkérdeztem, hogy miért adta át ezt a két részleget, amiket idáig sikeresen vezetett. »Nos, még mindig én felelek mindkét részlegért«, mondta, »Én vagyok a vezető főtervező. Így, hogy Alan és Richard is segít, egy rakás adminisztrációs és menedzselési feladattól szabadulok meg, ami… ami…«

»Nem az, amiért erre a bolygóra kerültél?«

»Pontosan. Ők ketten a legalkalmasabbak a feladatra.«

A teljes előreléptetés valószínűleg Ive ötlete volt és a bejelentést is az ő kérései alapján rendezték meg. Fry az ő jóbarátja, így az, hogy először a The Telegraph-ban olvashattunk az új címéről, egyáltalán nem meglepő. Érdekes módon a hír meg sem jelent az Apple PR oldalán, feltehetően erről is Ive tehet.

Ive nagyjából bármit megtehet a cégnél pozíciótól függetlenül. De miért akart kilépni valójában a mindennapi teendők felelőssége alól? Valószínűleg azért, mert neki is van családja és szeretne velük is foglalkozni.

Ive és családja

Ive felesége és ikrei az Egyesült Királyságban élnek és Ive szeretné, ha gyerekei ott is tanulnának, amikor felnőnek. Mivel ha elhagyná a céget az Apple elveszne, így ezt a kompromisszumot találta ki. Így továbbra is ő adja meg a cég dizájnjának fővonalát, de mindennapi teendőkkel nem kell foglalkoznia és lehet a családjával is.

Szóval egyelőre nem kell megrémülnünk, Jony Ive nem hagyja ott az Apple-t, tehát az Apple termékek továbbra is évről évre vékonyabbá válnak, miközben kétszer gyorsabbak is lesznek.

6 hozzászólás
A hun
2015. 05. 26. @ 12:50
A hun képe

...jól látom, csak egy merte megtenni, hogy nem mutogatja az iWatch -t...

PS: ...így nem lesz hosszúéletű a pályafutása a cégnél, csak a főnök meg ne lássa...

mremil
2015. 05. 26. @ 14:28
mremil képe

Gratulálunk neki.

opeter
2015. 05. 26. @ 15:50
opeter képe

"Szóval egyelőre nem kell megrémülnünk, Jony Ive nem hagyja ott az Apple-t, tehát az Apple termékek továbbra is évről évre vékonyabbá válnak, miközben kétszer gyorsabbak is lesznek."

Jó tréfás mondat. Pedig már kezdtem örülni ...

Tigerclaw
2015. 05. 26. @ 22:26

Én abban bízok, hogy ez olyan előléptetés, mikor valakit félre akarnak tenni és "előléptetik", hogy azzal kivegyék a közvetlen napi munkákból. Ki kellene nevezni az Apple teljhatalmú vezetőjének a Trinidad és Tobago-i piacon.

iRon
2015. 05. 27. @ 01:43
iRon képe

Az első képen rémisztően öreg, le van fogyva arcra. Remélhetőleg nem beteg.

Appleboy
2015. 05. 27. @ 12:14
Appleboy képe

Megvan, hogy mi inspirálhatta a Mac Pro kinézetét :-)
Szólni kellene a Torknak hogy perelhetnek, mert 3 évvel előbb volt meg a szemetesük :-)

http://www.tisztitoszerbolt.hu/spd/851454/563008-hulladekgyujto-50literesB1-rendszer

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!