Jól végzi dolgát a CarPlay

Egy friss felmérés alapján az új autó tulajdonosok elégedettek az Apple CarPlay és a Google Android Auto szolgáltatásaival.

A Strategy Analytics felmérést készített a CarPlay és az Android Auto felhasználói elégedettségével kapcsolatban. A felmérésben résztvevőknek olyan autóval kellett rendelkezniük, mely legalább az egyik szolgáltatást támogatja.

  Apple Carplay Android Auto
Kizárólagos hangforrás 34% 27%
Kizárólagos navigáció 32% 33%
Hangfelismerés

(a kéz nélkül indítható Siri előny)

Elégedett + Nagyon elégedett >85% >85%
Ajánlaná másnak >90% >90%

Arra jutottak, hogy a két legnépszerűbb autós beépített rendszert használók többsége elégedett.

Az Apple jelentősen csak a navigáció tekintetében maradt le a Google megoldása mögött, ami betudható annak, hogy a legtöbben a mai napig nem bíznak az Apple térkép-rendszerében.

Te rendelkezel CarPlay vagy Android Auto hardverrel autódban?

3 hozzászólás
j2smith
2018. 04. 13. @ 18:19
j2smith képe

Használom mind a kettőt. A waze és az Apple maps ma már 98%-ban ugyan azt mutatja. Budapesten ugyan arra tervez, pár perc eltéréssel. Forgalmat is jelez mind a kettő. Mondjuk a Maps nem mutatja miért van tömeg, csak jelzi,
Ami különbség (szerintem)
Az Apple Maps nem mutatja a trafipaxokat. A waze kb fele arányban rosszul jelzi. Vagy már nincs ott, vagy nem jó irányba teszik be a felhasználók. Azt is megoldhatnák, hogy ha sokan jelzik, kb 50-100 méteren belül, azt vegye 1 trafinak. Ne tegyen már 2 méterenként egyet. :)
Az Apple Maps nem mutat sebesség határokat. Ez nagyon jó lenne, remélem egyszer lesz ilyen.
A waze sokkal szebb. :) Ez szubjektív.

CsabiPa
2018. 04. 14. @ 13:14

Szintén mindkettőt használom, nekem a waze hiánya elég nagy hátrány, pont a trafi és a sebesség határ kijelzések hiánya miatt. Az alapvető gond azonban szerintem inkább a Siri értetlensége, a magyar adatok/helyek hiánya. A felmérésről az a vélemyényem ami általában, ha valaki elkölt egy csomó pénzt Apple termékre, akkor még ha nem is elégedett, mások előtt sose fogja bevallani. A Carplay/Android auto helyettesíthetné a végtelenül béna és horror drága autógyártói megoldásokat, ha egy minimális figyelmet szánna rá a fejlesztő és megengedne több app-ot. Egyébként itt lehet csatlakozni a waze petícióhoz: https://www.change.org/p/apple-waze-satnav-on-apple-carplay

j2smith
2018. 04. 14. @ 16:36
j2smith képe

Nem vagyok elégedett, "Amióta meghalt Steve Jobs, az Apple nem a régi" elvet vallom, és hiszem. A Siri egy kalap szar. Még a szövegértése is tragikus. Nézd meg a Dragon-t, 99,99%-ban megérti a magyart. Nem értelmezi, ne menjünk bele. A Siri 10-ből 7x a wife-ot life-nak érti. Ennyire nem szar az angolom.

Egyébként ma a rakpart lezárásokat EGYIK SEM tudta normálisan. Az Apple Maps nem is tudott róla, a Waze meg a parlamentnél mindenáron le akart navigálni a rakpartra, holott le volt zárva!

Én városban használom a kocsit 95%-ban, trafi nem érdekel, Waze szerint minden bokorban van rendőr. A sebességhatár nem lenne rossz, bár az sem tragikus. A Waze zsúfolt, de valamiért mégis jobb, mint a puritán Apple Maps. Ja, és az baromi idegesítő, hogy ha gurul a kocsi, már elveszi az Android Auto a billentyűzetet, és csak hangnavi lenne. Nekem az sem gömbölyű.

A keresés kb 50-50 %, ha nem címet írok be. Pl Külügyminisztérium.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!