iOS alkalmazások macOS 10.14-en

Jöhetnek az igazán univerzális alkalmazások

Egy pletyka szerint hamarosan rengeteg új macOS alkalmazás érkezik.

A Bloomberg News oldalán Mark Gurman legújabb pletykája azt állítja, hogy az Apple igazán fel fogja rázni a fejlesztőket, mert bejelentik az univerzális alkalmazásokat, melyek iOS eszközökön és Mac-eken egyaránt futnak majd.

Az iOS 12 és a macOS 10.14 lenne a páros, amik képesek lennének arra, hogy ugyanazokat az alkalmazásokat futtassák.

Már jövőre a szoftverfejlesztők olyan alkalmazásokat tudnak majd tervezni, amik érintőkijelzőn és egérrel/trackpaddel is működnek, attól függően, hogy iPhone-on és iPaden vagy Mac-en futnak…

Ez egy óriási ugrás lenne és rengeteg következménnyel járna. Jelenleg a Mac App Store egy alkalmazástemető, ahol főleg az Apple jár jól. Ha az iOS alkalmazások is bekerülnének, az áruház azonnal fellendülne.

De nem csak a Mac járna jól az iOS alkalmazásokkal, hanem az iOS is. Hiszen ha közös eszközökkel készíthetőek az iOS és macOS alkalmazások, könnyebben érkezhetnek majd a profi iOS alkalmazások is.

Régóta tudjuk, hogy az Apple szórakozik a közös kódbázis + egyedi felület ötletével, hogy iOS-re és macOS-re is egyszerre írhassanak alkalmazásokat, ahogy arról már korábban itt beszámoltunk.

Egyelőre nem tudni, hogy egy UXKit-szerű megoldásról, UIKit portról, iOS emulációról, egy új, AppKitet és UIKitet egyesítő felületi keretrendszerről vagy valami teljesen más megoldásról van szó, de az biztos, hogy az idei WWDC roppant érdekes lesz.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!