Jobban hasonlít a bátyusra

Az iFixit csapata szétszedte az új 10,5 colos iPad Pro-t és arra jutottak, hogy belső kialakítása sokkal inkább hasonlít a 12,9 colos Pro modellére, mint az előző generációs 9,7 coloséra.

Az oldal így vélekedik az új táblagép belső kialakításáról:

A 9,7 colos Pro kialakítása nagyban hasonlított a megszokott iPadhoz, míg a 12,9 colos Pro-nak teljesen új belső kialakítása volt. De úgy néz ki, hogy az Apple az iPad Pro-val már nem kísérletezik, hanem új sztenderdet vezet be. Egy felnyitott 10,5 colos iPad Pro belülről lényegében egy egyszerűsített, kicsinyített verziója az előző generációs 12,9 colos modellnek.

A 12,9 colos modellből átemelt belső dizájnnak köszönhetően az új iPad Pro könnyebben is szerelhető.

Vakon belevágni egy új iPadbe mindig félelmetes, hisz mindig ott az esély, hogy véletlenül elvágsz egy kijelzőhöz csatlakozó szalagkábelt… kivéve, hogy most nincs ilyesmiről szó! Az Apple alulra és középre tette a szalagkábelt, így nincs útban. Korábban csak a 12,9 colos modellnél alkalmazták ezt, de úgy tűnik, hogy az Apple végre elérte, hogy a Pro család amennyire csak lehet, szimmetrikus dizájnnal rendelkezzen.

Az iFixit kitért arra is, hogy az Apple a saját csavarjait sztenderd csillagcsavarra cserélte, ami megkönnyíti a szerelhetőséget.

Persze a csillagcsavar sem segített sokat a szerelhetőségen, az iFixit csapata 2 pontot adott az új iPadnek a 10-ből.

A szétszedés után 1-2 érdekesség is kiderült az új táblagéppel kapcsolatban. Az egyik ilyen az például, hogy az új ProMotion kijelző meghajtásához kétszer annyi (négy) szalagkábel kell, mint a korábbi modell esetén.

A másik pedig már pezsgőbontást ér: az Apple végre nem spórolt a RAM-mal! A 10,5 colos modellben 4 GB memória található, ami pont annyi, mint az előző és az új 12,9 colos modell esetén. A korábbi 9,7 colos Pro csak 2 GB-ot kapott, ezzel korlátozva az eszköz képességeit.

A memória 2 darab Mircron 2GB LPDDR4 csipből áll, a flash tárolót pedig a Toshiba szolgáltatta a szétszedett példányukhoz.

Azt is megjegyezték, hogy a 9,7 colos modellhez képest előrelépés történt az akkumulátor kapacitása terén. Míg abban csak egy 27,91 Wh-s telep volt, az újba egy 30,8-as került.

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!