Javítani fogja az Elérhetőséget az Apple

Az Elérhetőség vagy “Reachability” szegényebb lett egy funkcióval az iOS 11 bemutatásakor, de vissza fog térni.

Egyértelműen látszik, hogy az Apple időkorlát miatt adta ki az iOS 11-et és nem azért, mert “elkészült”. Ezt támasztja alá az is, hogy az alkalmazásváltó újraírásakor nem maradt idő a 3D Touch gesztus implementálására és a Lezárt képernyő/Értesítési központ újraíráskor sem volt idő az Elérhetőség támogatás beépítésére.

A 3D Touch alkalmazásváltó gesztus vissza fog térni az iOS 11.1-gyel és most Craig Federighi, az Apple szoftveres csapatának vezetője, azt is megígérte, hogy az Elérhetőség funkció hamarosan támogatni fogja a Lezárt képernyőt/Értesítési központot.

A MacRumors egyik olvasója írt Federighi-nek:

Amióta az iOS 11 megjelent bétaként, eltávolításra került az a lehetőség, hogy az Elérhetőség használatakor az Értesítési központot a képernyő közepéről húzva is meg lehetett jeleníteni. Ez hihetetlenül hasznos volt, mivel nem kellett a hüvelykujjam a kijelző tetejéig felhúznom, elég volt aktiválnom az Elérhetőséget.

Ha ez dizájn döntés volt, én nem látom az előnyét vagy értelmét az eltávolításnak. Ha pedig egy hiba, remélem hogy az Apple meg tudja oldani a kihagyást/félrenézést.

Szerencsénkre Federighi válaszolt, melyben annyit írt, hogy “Megjavítjuk”.

Egyelőre még nem tudni, hogy ezt a kihagyott funkciót is az iOS 11.1 hozza-e vissza, de ha bekerül egy következő bétába, mi be fogunk róla számolni.

Én iOS 10 alatt arra használtam az Értesítési központ Elérhetőséggel való lehúzását, hogy véletlenül se bökjek a státuszsávra, mivel az felgörgetné az épp megtekintett tartalmamat. Te használtad az Elérhetőséggel megjeleníthető Értesítési központot az iOS 11 megjelenése előtt?

0 hozzászólás

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!