iTunes 12.6.3

Az Apple kiadott egy iTunes mellékvágányt.

Előző hónapban írtunk az iTunes 12.7-ről, mely kigyomlálta az iOS alkalmazások letöltését, az iTunes U-t beépítette a Podcastok szekcióba és eltávolította a csengőhangok tárolásának lehetőségét.

Ez két részre osztotta az iTunes használókat. Az egyik tábor örült, hogy az Apple végre csökkenti az iTunes funkcionalitását, mely előre jelezheti az alkalmazás felbontását/újraírását. A másik tábor azonban szomorú volt, hogy az iTunes többé nem használható olyan célokra, amikre ők használták.

A második tábornak készítette az Apple az iTunes 12.6.3-at, mely az iTunes teljes funkcionalitásával rendelkezik, miközben támogatja a macOS High Sierra-t, az új iPhone 8-at, 8 Plus-t és X-et, valamint az iOS 11-et.

Az iTunes 12.6.3 az iTunes 12.7 mellett külön is fel lehet telepítve egy rendszerre, viszont az iTunes 12.7 által megnyitott iTunes könyvtárakat nem tudja kezelni a 12.6.3.

Az Apple támogatási oldaláról beszerezheted az iTunes ezen mellékvágányát, amennyiben szükséged van az iTunes egy eltűnt tudására.

9 hozzászólás
Capt.Winters
2017. 10. 11. @ 16:19
Capt.Winters képe

Gondolom ez csak az új High Sierra alatt érhető el, mivel El Capitan alatt nem adja fel sem a fent leírt módon az iTunes, sem az App Store vagy nálam van a gebasz. Ez csak azért szar, mert az El Capitan alatt jelent meg ez a rohadék módosítás. Konstantin, van erre valami ötleted?
Köszönöm

Nagy Konstantin
2017. 10. 12. @ 09:33
Nagy Konstantin képe

@Capt.Winters ez nem is fog megjelenni az App Store-ban, mivel ott a 12.7-es verzió a legújabb. Ez egy mellékvágány azoknak, akiknek kellenek ezek a funkciók. Ha neked is kell, az utolsó bekezdésben lévő linkről letöltheted.

A hun
2017. 10. 12. @ 11:54
A hun képe

Nagy Konstantin úr részére egy apró újítást ajánlanék.

...csinálhatnátok ezen az oldalon, egy friss hírek szekciót (vagy olyan forródrót szerűt), ahol mindenki egy rövid szösszenetben leírhatná, ha valami újdonságot esetleg friss dolgot talált az Apple vilábából. Nem azt mondom, hogy naponta írnék oda, de sokszor van úgy, hogy találkozom jó dolgokkal más oldalakon, és azt ha röviden is, de lefordítom, vagy egy linkkel belinkelem...

Több szem, többet lát alapon.

Ezt a hírt, már kilencedikén hozzácsaptam az Emoji-s jelentéshez.
http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/uj_emojikat_hoz_az_ios_11.1

PS: ...szerintem sokkal naprakészebb információk jelenhetnének meg az oldalon,
ami pedig a Ti érdeklődéseteket jobban felkeltené, azzal már akár behatóbban is foglalkozhatnátok és egy nagyobb cikkben kibonthatnátok a lényeget...

- én mindig is szerettem a rövid, de velős cikkeket, szerintem vannak még rajtam kívül is olyanok akik esetleg megosztanák az így fellelt tudást

Tévedés ne essék, nem újságírói, blogger babérokra vágyom, csak az információ áramlását szeretném gyorsítani, és lehetőséget adni másoknak is hogy igényes és tömör hírmorzsákban, tegyék közkincsé, mindazt amit esetleg felleltek az internet Apple -t érintő világában.

Capt.Winters
2017. 10. 12. @ 11:56
Capt.Winters képe

Igen, ezt láttam. Rosszul fogalmaztam, az utolsó bekezdésre gondoltam. Amint letöltöm, telepítem és utána megnyitnám, ezt az üzenetet kapom: „A(z) „iTunes Library.itl” fájl nem olvasható, mert az iTunes egy újabb verziója által lett létrehozva. Szeretné most letölteni az iTunes alkalmazást?” Tehát a gépen van, de nem nyitható meg. Töröljem a jelzett .itl filet?
Köszönöm

Nagy Konstantin
2017. 10. 12. @ 11:59
Nagy Konstantin képe

@Capt.Winters a cikk ezen része vonatkozik rád: "viszont az iTunes 12.7 által megnyitott iTunes könyvtárakat nem tudja kezelni a 12.6.3."

Vagyis a régi-új iTunes nem tudja kezelni az új iTunes által készített könyvtárfájlt.

Az új iTunes könyvtárfájljának törlését nem javaslom, inkább csinálj egy újat a régi-új iTunes-ban.

iZso
2017. 10. 13. @ 08:13
iZso képe

Hali!

Az iTunes miatt nem frissítettem eddig...
Most Sierrám van 12.6.2.20-as iTunes-al.
Frissítsem a linkről a progit, majd az oprendszert? Ez a helyes folyamat?
Köszi!

Nagy Konstantin
2017. 10. 13. @ 08:34
Nagy Konstantin képe

@iZso a High Sierra tartalmazza a 12.7-es iTunes-t, szóval az OS frissítés magával hozza az új iTunes-t is. Amit tudsz tenni, az az, hogy a frissítés után nem indítod el az új iTunes-t, így nem frissíti a könyvtárát, hanem letöltöd a fenti linkről a 12.6.3-at és azt használod.

iZso
2017. 10. 13. @ 12:07
iZso képe

Nos.
Fel raktam a High Sierra-t, telepítettem a 12.6.3-at, és híre se hamva a 12.7-nek az Alkalmazásokban! :-)
Hálásan köszönöm a segedelmet!

jukri
2017. 10. 13. @ 15:31

Capt.Winters: Itt a megoldés: http://osxdaily.com/2017/10/09/get-itunes-12-6-3-with-app-store/

A lényeg, hogy a legutóbb mentett itunes könyvtárból csinálj egy másolatot, nevezd át itunes library.itl-nek, a jelenlegi itunes library.itl-t előtte a biztonság kedvéért mentsd el, mint itunes library old.itl.

Hozzá szeretnél szólni te is? Először be kell lépned!